KHL: SUPERRYKTET – Ligan expanderar i Europa 2016/17

0

Förra säsongen spelade sex utländska hockeyklubbar i KHL, men enligt ryska Tass kommer det att bli fler. KHL för samtal med flera europeiska toppklubbar, vilket framkom idag i en intervju med ligapresidenten Dmitrij Tjernysjenko där han sade att det finns en god chans att toppklubbar likt Jokerit och Slovan kommer att spela i KHL säsongen 2016/17 – men vilka lag är att vänta?

För samtal med flera klubbar

Ligan för i dagsläget samtal med flertalet europeiska toppklubbar, däribland flertalet deltagande klubbar i Champions Hockey League som Tjernysjenko personligen välkomnat till KHL. Enligt Tjernysjenko ser det inte ut att röra sig om en klubb, utan flera klubbar som kommer att göra likt Jokerit och kontroversiellt bryta sig ur den inhemska ligan för att etablera sig som en europeisk toppklubb i världens näst bästa hockeyliga. Tjernysjenko sade även att 28 lag är det idealistiska antalet lag i ligan vilket innebär att siffran förmodligen kommer att stanna runt 28 i framtiden, men vilka lag kommer att försvinna i förmån till nya, europeiska toppklubbar, och vilka klubbar kan det vara?

Tyskland och Schweiz högaktuella

Tidigare har det ryktats om tyska Eisbären Berlin i och med att deras juniorlag skulle spela i juniorligan MHL. Även schweiziska Genève-Servette har ryktats byta liga i och med KHL-profilen Gennadij Timtjenkos koppling till klubben. Ligastaben har även uttryckt att deras blickar är riktade mot Tyskland, Schweiz och Sverige för framtida KHL-lag, men är det i dagsläget aktuellt för en svensk klubb i KHL? Djurgården spelar i SHL, likaså gör Malmö från och med denna säsong. AIK känns väldigt tveksamma i dagsläget eftersom hockeyintresset är svalt och klubben befinner sig i en återuppbyggnad från det ekonomiska haveriet.

Inget är dock skrivet i sten kring en svensk KHL-klubb. Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund har uttryckt att i dagsläget är inget svenskt lag är aktuellt för spel i KHL och att de följer Jokerits ekonomiska och sportsliga resultat noga för att kunna utvärdera huruvida Sverige bör ha ett KHL-lag eller ej. Alltså kan en svensk klubb bli aktuell beroende på Jokerits framtida resultat!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.