KHL: Bomben – Ligan kan expandera till Shanghai

0

KHL är en liga med expansionstankar, men tankarna på en expansion har haft mycket fokus på den europeiska marknaden. Idag släppte ligapresidenten Dmitrij Tjernysjenko en bomb när han sade att en kinesisk klubb baserad i Shanghai mycket möjligt kommer att ha ett KHL-lag i framtiden.

Till en början vill KHL nästa säsong spela en seriematch i Kina och Shanghai, men Tjernysjenko trycker på Rysslands förhållande till Kina och säger att möjligheten för ett kinesiskt KHL-lag finns, speciellt med tanke på att de ansöker om vinter-OS 2022.

Redan i samtal om potentiell klubb

Tjernysjenko säger själv att ligan redan för samtal med Kina om ett KHL-lag, och lyfter fram att den potentiella klubben i så fall ska placeras i Shanghai. ”Det är mycket möjligt att vi får en asiatisk klubb i KHL. Vi är i samtal med Kina och det finns en potentiell klubb som rent tekniskt uppfyller våra krav, ett lag från Shanghai” säger Tjernysjenko till ryska Tass.

Något som också är viktigt för en kinesisk KHL-klubb är att utveckla inhemska hockeyn, även om klubben i början kommer att bestå av utländska, framförallt ryska, spelare. Både IIHF och KHL arbetar för att utveckla den kinesiska hockeyn och båda ser den enorma potentialen som finns i landet.

Hoppas sporra andra länder

Med ett kinesiskt KHL-lag hoppas ligan att det kommer att sporra andra asiatiska länder, exempelvis Sydkorea som arrangerar vinter-OS 2018 och Japan som har en lång ishockeytradition.

I så fall skulle det kunna bli en riktig ”Fjärran östern-division” i KHL med Admiral Vladivostok och Amur Chabarovsk från Ryssland, ett japanskt lag, ett kinesiskt lag samt ett koreanskt lag.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.