Landslag: Stjärnskottet: ”Måste våga och spela mitt spel”

0

NORRKÖPING. Sverige går segrande ur detta dubbelmöte med Norge, efter seger i Oskarshamn och idag i Himmelstalundshallen i Norrköping. Segersiffrorna skrevs till 4-1 efter två mål från André Petersson.

En tafatt och händelselös match som egentligen mer visade vilka spelare som gjort sitt yttersta på de få chanser som givits med möte mot Slovakien samt Norge, där man haft dubbelmöte med båda lagen.

Sverige inledde klart aggressivast och fick med sig fördelen till ett par powerplay i matchen som gav momenten. Första målet kom dock i spel fem mot fem, följt av 2-0 i början av den andra perioden. Norge lyckades reducera men hade otroligt svårt att få hål på det svenska försvaret, och istället kunde dessa rycka ifrån till både 3-1 och 4-1 genom André Petersson, vilket även blev slutresultatet.

Fläckfri insats på isen

För Sverige kanske det senaste stjärnskottet finns hos spelaren med nummer fem på ryggen. Calle Andersson, för närvarande i Lugano – utlånad från Malmö Redhawks – som gjorde sin landslagsdebut under dessa landskamper, och även sitt första mål. Idag var en bra match från den unge backen, med 16:38 minuter till sitt konto och en annars fläckfri insats på isen.

Hur är känslan av att man fått spela i Tre Kronor?
Man känner en oerhörd stolthet att få spela i landslaget.

Och för Calle har det varit ett par säsonger med upp- och nedsvängar. Där han baserat sitt spel i både Redhawks och i Färjestad BK, med ett instick i IK Pantern, innan han till slut hamnade nere i Schweiz. Där har det blivit spel för både EV Zug som HC Lugano.

Lite likt sin pappa, Peter Andersson, som även han huserade i dessa lag under sin aktiva karriär som spelare. Och trots sin unga ålder märks hans spel av som lugnt och kompakt. Inga konstigheter och det är lite av hans styrka på isen, något han medger när jag frågar om det är något han tränat på.
Det har nog alltid varit något av min stil, sedan har man haft det lite tufft i Malmö. När man kom till Schweiz fick pappa (Peter) ordning på mitt spel eftersom han är tränare där, och man kände att man kom tillrätta med allting.

Nu, med landslagsdebuten avklarad finns framtiden vid hans fötter – med möjligheter till VM-spel. När vi snackar är det bekräftat att han även ska bli med under kommande vecka med landslaget. Då möter man Tjeckien i både Umeå och Timrå, innan man beger sig till Moskva för att ta sig an det ryska landslaget.

Vad tycker du om att få spela sådana här landskamper?
Jag tycker det är en bra erfarenhet, definitivt. Bland annat att man får spela med Staffan (Kronwall) och se hur han agerar och man lär sig mycket. Både på och utanför isen. Han hjälper mig väldigt mycket och är otroligt inspirerande, säger han om backkollegan.

”Tanken är att komma tillbaka”

För en spelare som har sina rötter i Malmö är det svårt att inte nämna deras framgångar och även vad han själv tror sig om framtidsmässigt. Om spel i Malmö Redhawks och SHL är något som han är sugen på.
Just nu har jag kontrakt med Lugano och med New York Rangers, men självklart har jag tanken på att komma dit någon dag och spela med Malmö.

Vad tänkte du när de gick upp i SHL?
Det är där de ska vara. Man fick verkligen rysningar när det hände och man blev otroligt glad för grabbarna och för Sylvegård. Otroligt kul!


 

– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.