Landslag: Tre Kronor träningslandskampar i Oskarshamn

0

Då var det dags för Tre Kronor att spela sin första träningslandskamp av två mot Norge.

Hur betydelsefulla är sådana här sammankomster kan man undra, när de flesta av spelarna inte kommer att spela i VM? Ja att lägga såna här matcher på orter som normalt inte har landskamper kan ju vara värdefullt för intresset ute i landet och att allt inte är koncentrerat till storstäderna.

Sverige-Norge 3-2(2-0,0-1,1-1)

Målgörare

Sverige:Calle Andersson,Andreas Thuresson,Marcus Sörensen

Norge:Jonas Djupvik-Lövlie,Mats Trygg

för utförlig statistik klicka här

Notis

Det är inte så mycket ordnat spel de första minuterna dock har Staffan Kronwall ett hårt skott från blålinjen i början av perioden. Det är mycket spel fram och till baka och det dröjer 3 minuter innan den första avblåsningen kommer. Norge kommer upp i ett anfall och skjuter ett skott som går på Joel Lassinantti, det går farligt rakt upp och ingen vet var pucken är för en stund när den dimper ner.Båda lagen åker och åker  men inget lag för ut något av spelet,det är inga direkta farligheter, spelet är dock mest svensk anfallszon. Patrik Carlsson och Per Åslund drar upp ett anfall efter knappa 12 minuter men Åslund kommer lite för nära och skjuter på Norges målvakt Lars Haugen. Pucken går sedan upp till Calle Andersson på blå som knäpper iväg ett skott, bra skymning framför mål  och det är 1-0 till Sverige. Det var startskottet Sverige  vaknar nu till. Marcus Sörensen visar prov på sin duktiga skridskoåkning kommer in på mål och får iväg ett skott från nära håll, returen går ut till Staffan Kronwall som skjuter utanför. Strax efter får Sverige ett pp . Det tar inte många sekunder innan Sverige trycker in 2-0 med 2 man på kassen och den som är sist på pucken är Andreas Thuresson. Sverige spelar till sig ytterligare ett läge i slutsekund med Lucas Wallmark som avslutare men inte mera mål denna period.

Andra perioden är ganska händelselös de första 10 minuterna det enda som händer är att Sverige får ett powerplay där André Pettersson får iväg två skott från backposition, det första går på täckande back och det andra i målvaktens plockhandske. Sverige släpper in Norge i matchen och det är man heller inte sen att utnyttja då Jonas Djupvik-Lövlie, som spelat i Södertälje denna säsong, kommer i fint läge mitt i zon och får iväg ett skott som Joel Lassinantti släpper förbi sig och det är reducerat. Sverige får sedan återigen chans i pp och även nu är André Pettersson, skottvillig, men denna gång går klubban av. Norge slår ifrån sig bra så inget mål för Sverige denna gång heller. Det är Sverige som har haft mest bud på mål men efter Norges mål har de haft flera farliga anfall, man vinner också perioden med 1-0.

Tredje perioden börjar med bättre fart och skridskoåkning från båda lagen, dock fortsätter båda  lagen att visa upp ett något oorganiserat spel och det är mycket chanspuckar, en del går hem andra inte. Mycket chanspuckar som sagt och just en sån som Marcus Sörensen knäpper iväg seglar in bakom Lars Haugen, som han först varit på med plocken. Således 3-1 till Sverige när det återstår dryga 8 minuter av tredje perioden. När det återstår 4 minuter av tredje perioden drar Sverige på sig en utvisning och Norge är inte sen att utnyttja sitt powerplay efter endast 17 sekunder gör Mats Trygg reduceringsmålet till 3-2. Norge tar time out med 37 sekunder kvar och tar även ut målvakten men Sverige håller undan och vinner med 3-2.

Vi fick en pratstund med Andrè Pettersson som utsågs till matchens lirare i Tre Kronor

André Pettersson

André Pettersson

André berätta lite om matchen:

Vi gör vad vi är här för vi vinner matchen, vi snackade om det innan det var viktigast att vinna matchen sen att inte alla passningar satt som de skulle men vi kände att det var våran match ändå.

Det kändes som ni ägde matchen men det blev ändå bara ett mål i målskillnad.

Vi hade samma problem förra veckan, vi ägde matcherna men hade svårt att trycka dit puckarna. Slog gärna en passning för mycket. Vi snackade om det också det är något svenskt mentalt man vill gärna göra det lite snyggt och trycka in pucken i öppen kasse, men det är bara att jobba vidare och ge sig fan på att göra mål än att vara kompis med sina ”linemates”.

Du fick ju priset som bäste spelare idag, hur kändes det?

Det var nog mest ett tröstpris idag tror jag, det kändes lite upp och ner idag. Alltid svårt när man inte har varit på is på ett tag att ”hitta grejerna”.

Ny match i morgon dina tankar inför det?

Det ska bli skoj att komma upp till Norrköping och spela, det gäller att äta middag och ladda inför morgondagen och jag ser fram emot att vinna en till match.

Vi pratade också med Jonas Djupvik-Lövlie, Norge som gjorde sitt första landslagsmål på seniornivå.

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.