Växjö till final efter övertygande hemmaseger

Frågan innan var om Frölunda skulle upprepa vändningen de gjorde mot Luleå. Svaret blev nej. Det var aldrig riktigt nära. Ett disciplinerat Växjö är nu i sin första final någonsin och de är inte nöjda än.
Första målet har varit avgörande i semifinalen mellan Frölunda och Växjö.
I kväll var inget undantag. Redan från start övertygade Växjö som också tog ledningen genom den tidigare skadade backen Sebastian Erixon.

Första perioden var jämn, både spel – och chansmässigt men med viss fördel Växjö. ­

– Jag går fram och skjuter och den sitter. I övrigt är det en tight match, både vi och Frölunda har lägen, säger Sebastian Erixon till C More.

Olimb ger Frölunda hopp
Redan 54 sekunder in i den andra perioden ger den kritiserade Mathis Olimb Frölunda hoppet tillbaka. I det läget låg matchen i Frölundas händer men kvällen i Vida Arena var Växjös.

Först blev det 1-2 genom Tomi Kallio. Det målet dömdes tveksamt bort men bara minuter senare gjorde de ändå 1-2. Målet godkändes och Nick Johnson stod för målet. Ett mål som Frölundas målvakt Lars Johansson får ta på sig eftersom han tappar sin klubba när han ska knuffa till en Växjöspelare.

Njutningen blir kortvarig
Den tredje perioden blev aldrig riktigt spännande. Redan efter fyra minuter gör Teemu Laakso vad som känns som ett avgörande 1-3 mål och Frölunda hämtar sig aldrig efter det. Den omöjliga vändningen förblev omöjlig.

– Det känns skönt att vi vinner och slår ut ett så starkt lag men men vår njutning blir kortvarig, säger Sam Hallam till C More och syftar på den stundande finalen mot Skellefteå

– Det är den värsta känslan. I dag släpper vi för enkla mål och är lite för ineffektiva men vi har tagit stora kliv i år, säger Roger Rönnberg till C More.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.