Blogg: J20 SM Åttondelsfinal: Såhär tror jag lagen väljer!

0

Japp gott folk! Nu är det dags! Serierna är färdigspelade och det är dags för lottning av slutspelets första omgång: Åttondelsfinalerna där lag 1-8 i TopTio får välja mellan lag 9 och 10 i samma serie samt lag 1-6 i Forts.serien och såhär tror jag lagen kommer välja!

Kl 10:00 sker telefonmötet mellan tränarna i respektive lag. Lagen som väljer är 1. Linköpings HC, 2. Modo Hockey, 3. Skellefteå AIK, 4. Djurgårdens IF, 5. Rögle BK, 6. Örebro HK, 7. Färjestad BK och 8, HV71.

Lagen som är väljbara i TopTio är: 9. Leksands IF och 10. VIK Västerås HK medan man i fortsättningsserien hittar 1. Frölunda HC, 2. Brynäs IF, 3. Timrå IK, 4. Luleå HF, 5. AIK och 6. IF Malmö Redhawks.

Hv71 J20 mästare

Foto: Regerande Svenska Mästarna HV71 Fotograf: Pucksnack.com

Grunderna för besluten kommer vara 1. Ekonomi, 2. Geografi vilket med största sannolikhet kommer ge en hel del härliga derbyn redan i första omgången. Åttondelsfinalerna spelas i en matchserie om bäst av tre där TopTio laget börjar borta, (onsdag) för att sedan få två raka hemmamatcher till helgen, (fredag och ev. lördag)!

Så här tror jag att lagen väljer och för enkelhetens skull skriver jag lagförkortningarna.

1. LHC – AIK/VIK
2. Modo – TIK
3. SAIK – LHF
4. DIF – AIK/VIK
5. RBK – MIF
6. ÖHK – LIF
7. FBK – BIF
8. HV71 – FHC

Som ni ser kan vi bjudas på en hel del härliga möten direkt. I Göteborg och hos Frölunda vet jag att det finns en revanschlusta för den missade TopTio platsen som HV71 knep i en direkt avgörande match. HV71 och Anders Olsson vill avsluta snyggt då det är Olssons sista säsong i HV71s juniororganisation så räkna med en riktigt het match mellan de båda lagen.

LHC har hittills haft bra historik mot både AIK och VIK medan Modo drömmer om att slå ut underdogsen Timrå IK med forts. seriens poängligavinnare Jonathan Dahlén i laget. LHC avgör sin åttondel på två raka segrar medan Timrå kommer kunna chocka ett Modo som gått som tåget i TopTio.

RögleMalmö är ALLTID tokheta och kommer avgöras över tre matcher.

Sedan känns det öppet och kan gå hur som helst.
Hur ser era åttondelsfinaler ut?

Om 20 minuter startar det! ÄNTLIGEN!!

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.