J20 SuperElit forts. serien: Olbing spräckte sin nolla när Växjö besegrades!

0

Näst sista matchen innan slutspelet och Frölunda, som redan tagit hem seriesegern, fortsatte bygga på redan goda vanor i dagens match mot Växjö Lakers.

Matchen i sin helhet var en ensidig historia där Frölunda dikterade villkoren från start till stopp. Man utmanade, attackerade och åkte skridskor vilket gjorde att ett decimerat Växjö hade svårt att hänga med. Detta resulterade i mål efter bara två minuters spel sedan Thomas Olsen överlistat Växjös Anton Dunåker. Spelet blev sedan sönderblåst för en stund när lagen turades om att ta utvisningar men trots detta fortsatte Frölunda att föra matchen som fick utdelning i det numerära överläget två gånger om innan Växjö till slut lyckades spräcka Fredrik Bergviks nolla med 11 sekunder kvar att spela.

Frölunda fortsatte dominera i en andra period där periodens behållning var att Jacob Olbing, till vardags i föreningens J18 lag, registrerades för sitt första mål i J20 laget i samband med att han sköt 5-1 till indianerna. Innan perioden var över lyckades Frölunda utöka ytterligare till 6-1 efter mål av Oliver Erixon som höll sig framme och petade in returen från Dunåker i Växjökassen.

Trots att Växjö blev grinigare i den tredje perioden och fick chansen i bl.a. fyra minuters numerärt överläge var segern aldrig hotad. Växjös uppförsbacke var för brant och Frölunda fick en rätt komfortabel resa till tre poäng. Imorgon väntar den sista seriematchen när ett Tingsryd som slåss för överlevnad i J20 SuperElit gästar Frölunda och Frölundaborg. Matchen börjar 12:00 och sänds på Livearena.com

J20 Jacob Olbing

Foto: Jacob Olbing firar sitt första mål i J20 dressen med sina lagkamrater. Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

Vi fick ett snack med målskytten Jacob Olbing som säger såhär om matchen och sitt första mål i J20 dressen:
– Vi gör en stabil insats, leder från start och släpper aldrig riktigt in dom i matchen men det är inte så svårt när man spelar med så bra killar runt sig som jag gör. 

Du fick äntligen göra ditt första mål i J20 SuperElit, hur go var den känslan?
– Det kändes bra, det var bara att styra och hoppas på det bästa.

Vad ska du göra med pucken?
– Det blir nog på hyllan i omklädningsrummet.

Även tränaren Johan Benker var nöjd med dagens match.
– Det var en stabil insats, Vi var bättre på alla plan idag och den tredje perioden spelade vi bara om. Vi blev inte riktigt prövade idag kan man väl säga. Vad jag förstod så spelade deras J18 idag också så de har laddat ner lite där också. Men vi fick träna lite boxplay på slutet där och det är ju bra att få göra det också.

Johan tror på en annan matchbild imorgon mot Tingsryd.
– De har ju lite mer att spela för, de vann mot Malmö idag. De bör vara mer desperata då de riskerar ett negativt kval. Det var tajt senast mot dom då vi ledde med 5-1 och det blev 5-4 till slut.

På onsdag startar slutspelet, något Johan säger att man går och väntar på och på frågan vem han helst skulle vilja möta är han lika diplomatisk som vanligt, – Vi har inte pratat om det då vi inte kan påverka det men det är klart. Tittar man på SHL slutspelet så kanske inte Färjestad då, de har ju laddat på från A-laget. Vi får se vem som väljer oss.

Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.