Dam: LINKÖPING SVENSKA MÄSTARE 2015

0

SM-GULD TILL LINKÖPING. Två segrar räckte och man tog chansen med en storvinst på hemmaplan och till hemmapublikens förtjusning fick lagkapten Asserholt lyfta bucklan till skyn för andra året i rad.

LINKÖPING

Foto: Sophia Törnell

Foto: Sophia Törnell

Återigen står man som svenska mästare i Linköping och det är deras andra raka. En dynasti som byggts upp har vuxit till att bli den mest dominanta i Riksserien och slutligen mästare på nytt.

Periodmässigt hade man ett mycket påtagligt tryck mot motståndarna i AIK, där man skapade flertalet chanser utan att egentligen behöva känna sig hotade från gästernas sida. I den andra perioden var det bara Linköping som gällde.

Dominanta ute på banan

Musiken har alltid varit på den ton att man svängt mycket fram och tillbaka innan det första viktiga målet. Vilket även hemmalaget gjorde i den här matchen. Därefter växte man mer och mer in i kampen. Spelare som Jennifer Wakefield och Jenni Asserholt var ständigt närvarande och även uppstickande rörelser från deras back Emma Holmbom där även hon kunde bidra offensivt gav laget större möjligheter att kunna skrinna ifrån AIK.

Ledningsmålet kom redan efter fem minuters spel efter att Emilia Andersson tagit pucken mot kassen, där Asserholt lyckades få träff på en målvaktsretur och pucken smet in mellan benen på Minatsu Mirase.

Krossen

Wakefield högst bidragande till guldet för Linköping.  Foto: Sophia Törnell

Wakefield högst bidragande till guldet för Linköping.
Foto: Sophia Törnell

När man spelade sig in i den andra andades det självförtroende från hemmalagets sida. Men det var inte omöjligt för AIK. Man fick under inledningen ett spel i numerärt överläge, utan att lyckas.

Istället kom det som man sedermera kan kalla för krossen.

På mindre än tre minuter hade man gjort tre mål från LHC:s sida, där Pernilla Winberg började med att prickskjuta 2-0 vid 5:19. Drygt 1.20 senare kom Anna Kjellbin med ett skott från blå som letade sig in bakom AIK-målvakten. Vid 8:17 stängde Melinda Olsson i princip matchen med sitt 4-0. Dessförinnan hade gästerna tagit en timeout för att väcka sig själva men likt allt annat som man försökte med ute på isen var även denna utan resultat för AIK.

Matchen slutade 5-0 till LHC.

Bra publiksiffra

Slutskedet av tillställningen var inte mycket att skryta om, mer än publiksiffran som sträckte sig till 2 978 personer som tagit sig till Stångebro Ishall i Linköping för att se hemmalaget lyfta bucklan till skyn för andra året i rad.

– Stefan Lövstrand

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.