Dam: Lagkaptenen hyllar laget: ”Stolt över tjejerna”

0

Två SM-guld på två år och man vill givetvis mer.
Spelare vill komma till klubben och en utveckling som liknar någonting som Skellefteå skapat på herrsidan har kommit på plats i damserien och i Linköpings HC.

LINKÖPING.

Efter avblåsning kom euforin.

Foto: Sophia Törnell

Foto: Sophia Törnell

Det var ett faktum redan efter 40 minuters spel att man skulle få vinna och fira ett SM-guld framför de 2 900 som kommit till Stångebro Ishall för att fira damlaget och heja fram dem till SM-guldet. Dessa blev inte besvikna.

Tvärtom blev det någonting som kommit som en ren förutsättning när man summerar säsongen för Linköping.
Vi visste att ett hårt jobb var det som krävdes, säger lagkaptenen Jenni Asserholt.

Hur är känslan så här inpå avblåsning och att det är klart?
Det är helt fantastiskt. Ödmjukheten som vi visat under både grundserien och även under slutspelet tycker jag har varit vår styrka. Att vi också kan – med den bredden vi har i laget – klara av den pressen som funnits på oss och att som favoriter klara av uppgiften.

”Detta började för tre-fyra år sedan”

"Ett härligt gäng" säger sportchefen Johan Bunnstedt. Foto: Sophia Törnell

”Ett härligt gäng” säger sportchefen Johan Bunnstedt.
Foto: Sophia Törnell

Men Jenni menar att dagens resultat (5-0) ändå inte är rättvisa siffror i förhållande till matchbilden.
Det har varit tajta matcher – både nu och i grundserien med AIK. Tycker inte resultatet är helt rättvist i förhållande till hur AIK spelade. De är bättre än så, men det är skönt ändå att vi klarade av det.

Linköpings säsong har varit enastående.

  • Poängrekord i Riksserien (82 poäng)
  • Obesegrade rakt igenom
  • Enbart två förluster över hela säsongen
    – Europacup-finalen
    – Semifinal ett mot Leksand

Att utvecklingen har gått som den gjort menar Johan Bunnstedt, sportchef för Linköpings damlag, redan haft sin början för tre-fyra år sedan.
Det är helt fantastiskt, med tränarbyte och allting som var inför säsongen, lite andra spelare som kommit in osv. Sedan hur man mantlat allting och gjort sitt bästa för att kunna stå här idag.

Han fortsätter:
Man ska förstå detta också att detta lag som står här idag – och även de som tog guldet förra året – de stod här för tre-fyra år sedan. Då starten på den här rebuilden började. Vi har pusslat och bytt lite spelare då och då, men alla har gått mot samma mål. Sedan har vi gjort saker för att kunna lyfta laget ytterligare och allting ifrån yngsta till äldsta spelare utgör de ett härligt gäng!

”Vill vara loket”

För Linköping är detta kanske piken på någonting som kommer hålla sig intakt under en längre tid. Två finaler på två år och lika många SM-guld på det. En utveckling som blir något mer dominant i förhållande till andra lag, om man lyckas behålla den trupp som man har i dagsläget.

Lagkaptenen Jenni Asserholt ser åtminstone väldigt positivt på framtiden.

Vad tror du om fortsättningen för er som lag och med framtiden framför er?
Ja, Linköping som stad har gjort det bra. Vi har ett enormt stöd idag utav publiken och utvecklingen har varit fantastisk. Vi vill vara loket för damhockeyn och bidra till utvecklingen och jag tror det definitivt kommer bli bra.

– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.