GP Pucken 60 år: VIDEO! ”Jag är 63 år, spelar bara tre – fyra matcher per år” – Börje Salming

0

Lördagen bjöd på en något annorlunda upplevelse när GP Pucken fyllde 60 år. Det ville man fira stort och man hade bjudit tidigare GP Puckenspelare för en match mot Tre Kronor Legends.

Börje Salming 1

Foto: Börje Salming, rörd under de stående ovationerna. Foto: Pucksnack.com

Niklas Andersson, Patrik Carnbäck, Fredrik Sjöström, Mikael Sandberg vs Börje Salming, Terho Koskela, Ronnie Sundin, Stefan Larsson mfl. Ja, ni ser ju själv att det var minst sagt två stjärnspäckade lag GP Puckens General Manager Dick Carlsson hade fått ihop.

Matchen inleddes med en hyllning av en av de största – Börje Salming – som fick stående ovationer i över två och en halv minut, 2:43, närmare bestämt. Man såg att han var tagen av Göteborgspublikens hyllning. Då det endast var en uppvisningsmatch fick man varken skjuta dragskott eller tacklas vilket förmodligen sänker betyget något. Jag menar, tänk att ytterligare en gång få se Ronnie Sundins patenterade sargtacklingar eller Börje Salmings tuffa spel på motståndarna.

På det stora hela var det en kul match att se. Tempot höjdes ju längre matchen gick och det syntes att spelarna, precis som publiken, hade kul.

GP Puckslaget gick segrande ur striden med 4-3 men segern satt stundtals långt inne och ett sent avgörande gav Göteborgarna segern.
Vi fick ett snack med en av målgörarna efter matchen – Niklas Andersson – som valde att lägga skridskorna på hyllan för ett par år sedan men om sanningen ska fram så såg det ut som att 43-åringen fortsatt spela för så bra var han igår:

Vi ville självklart även träffa Börje Salming och veta vad han tyckte om matchen och trots att vi fick vänta över en timme efteråt så var det värt det när han väl kom ut efter matchen. Jag ber redan nu om ursäkt för den tystnad som uppstod i slutet av intervjun, undertecknad blev lite starstruck med tillhörande tunghäfta 🙂

Se vårt bildspel från matchen på vår FOTOSIDA. Vill ni ta del av originalbilderna, hör av er: redaktionen@pucksnack.com

Christian Wahlgren, (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.