SHL: Målsnål vinst för Linköping

0

I deras första seger mot Växjö den säsongen kom Linköping att öka trycket på de andra lagen att hänga med i tabellen.
En mållös match som spräcktes först i den tredje perioden genom Nichlas Hardt följdes sedan upp av Jonas Junland till 2-0, vilket blev slutresultatet.


I kampen om tabellstriden om vem som ska placera sig vart spelade Linköping ut sina motståndare ikväll i SAAB Arena. En till synes jämn och het drabbning fick se Nichlas Hardt med sitt avgörande 4:04 i den tredje perioden. Innan dess hade ingen lyckats hitta till målet, mycket tack vare bra målvaktsspel från både Christopher Nihlstorp hos gästande Växjö, samt hemmamålvakten Marcus Högberg.

Ett slumpmål

Målnollan som varit intakt hos de båda målvakterna under de två första perioderna spräcktes alltså inte förrän 4:04 in i den tredje, då Nichlas Hardt hittade in bakom Christopher Nihlstorp. Ett slumpmål som Nihlstorp själv styr in med hjälp av sitt ena benskydd.
Jag försökte få ett skott på mål istället för att passa som jag hade gjort i tidigare byten och den gick ju in, så det var bra, säger Hardt till Pucksnack.

Hur är känslan när man äntligen får spräcka nollan i en match som den här?
Det är ju otroligt viktigt att få första målet och i en tät match som denna gör det oftast att man vinner.

Fartfylld kamp

Foto: Pucksnack.com

Foto: Pucksnack.com

I övrigt var matchen långt ifrån ointressant.

Mycket hände under tidigare skede i perioden, där man fick blanda och ge från alla de målchanser som de båda lagen skapade.

Linköping hade bland annat fyra stycken numerära överlägen med ett till ingång både i den andra och tredje perioden. Men man lyckades inte hitta till nätet.
Vi visste att de är ett formstarkt lag som vunnit mycket och vi pratade mycket om att jobba på försvarsspelet inför matchen.

Växjö var även de framme med sina möjligheter och inte minst i boxplay. Marcus Högberg gjorde sig praktiskt taget omänsklig och räddade ett direktskott från Liam Reddox klubba. En räddning som höll kvar laget och som gjorde det möjligt för LHC att kunna stärka sitt grepp om matchen.

Stärker sin plats i tabellen

I spel i numerärt överläge överlistar Jonas Junland även han Nihlstorp. Kombinationen av tät trafik framför mål samt en härlig handledare från Junland var kombinationen bakom detta mål, som hittade bortre krysset på Växjömålvakten.

Matchen slutade 2-0 och Linköping rullar vidare med 87 poäng – fyra poäng före Örebro och Hv71 – inför torsdagens matcher. Nichlas Hardt kände sig nöjd med segern efteråt.

Vad säger du om avslutningen på serien?
Det har varit en bra säsong och jag tycker jag spelat på ett bra sätt. Det är alltid en speciell känsla att gå in i slutspelet. Just nu är det däremot svårt att lägga fokus på det, utan vi måste fortsätta jobba för att förbättra vårt spel – ungefär som vi gjorde idag, säger han avslutningsvis.


– Stefan Lövstrand

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.