J20 SuperElit Forts: Tingsryd tappade viktiga poäng i matchen mot Södertälje

0

Tingsryd som till dagens viktiga match mot Södertälje förlorade gårdagens match mot AIK med 1-4. Idag så gällde det alltså viktiga poäng för att inte hamna under slutspelsstrecket.

Och man tog tag i matchen idag när man var ytterst nära att göra 1-0 efter bara några minuter, men den stolpen var i vägen den gången. Man hade många fina chanser och tog också ledningen genom Oscar Haaraoja med halva perioden spelad.

Axel Lindström utökade sedan ledningen till 2-0 för gästerna med två minuter drygt kvar. Södertälje fick ändå in en reducering innan periodvila och ledning för dom grönvita efter 20 minuters spel.

Andra perioden var en period där det böljade lite fram och tillbaka, men det kom också även mål i denna period. Fabian Bohman utökade Tingsryds ledning till 3-1 i powerplay sju minuter spelat. Sen tog Södertälje time-out efter det målet för att få fart på spelarna, man fick utdelning av den då man sex minuter senare reducerade till 3-2.

Södertälje var nära ett antal gånger till att kvittera i matchen men Rubin i TAIF-kassen stod i vägen för det. Tingsryd fick chansen i slutet på perioden i powerplay där man inte lyckades få till det alls och man gick in inför den sista perioden med 3-2 ledning.

Tingsryd som hade en viktig ledning inför sista perioden alltså, men visade sig att det inte skulle hålla. Rubin stod pall och räddade Tingsryd flera gånger under perioden.

Dock kunde Södertälje ändå kvittera och det var i powerplay som man gjorde kvitteringsmålet. Man fick hos gästerna sen se Måns Lindbäck bara glida igenom hela TAIF-försvaret och lägga in pucken i bortre stolpen och 4-3 till hemmalaget.

Det målet kom bara tre minuter efter kvitteringen och bara sekunder efter fick Tingsryd chansen att kvittera i powerplay men utan resultat. Södertälje blev fulltaliga och man blev nerfälld och straffslag tilldömdes hemmalaget, Rubin räddade den.

Trots time-out med bara ett par minuter kvar kunde inte Tingsryd komma tillbaka och ta viktiga poäng i kampen om slutspelet. Man ligger nu i Tingsryd på den sista slutspelsplatsen en poäng före Timrå och två poäng före just Södertälje.

Nästa fredag blir det just Timrå man möter borta och på söndagen samma helg åker man till Luleå. Ta nya tag och poäng som kommer gälla otroligt mycket inför avslutningen av serien.

Matchstatistik, Södertälje SK – Tingsryds AIF 2-3 (1-2, 1-1, 2-0)

1:a perioden:
10.57, 0-1  Oscar Haaraoja (Viktor Nilsson)
17.58, 0-2  Axel Lindström (Erik Jönsson, Simon Hansson)
19.09, 1-2  Nik Simsic (Oskar Carlsson, Erik Bryngelsson)

2:a perioden:
07.06, 1-3 (PP)  Fabian Bohman (Thim Skog, Erik Jönsson)
13.49, 2-3  Oskar Carlsson (Nik Simsic, Lukas Haudum)

3:e perioden:
07.03, 3-3 (PP)  Karl Olofsson (Adam Hansen, Andreas Maier)
10.19, 4-3  Måns Lindbäck (Nicklas Strid)

Skott: 40-29 (13-8, 12-10, 15-11)
Utv. min: SSK – 4×2 min, TAIF – 2×2 min
Publik: 97

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.