Lövstrand: Frölunda är inget guldämne!

0

Frölunda förlorade och Örebro visar sig alltjämt som en bra motståndare för alla lag i de kommande kvartsfinaler/play in som ska spelas.
Med det sagt kan man kort säga att det finns två orsaker till varför Frölunda inte är ett guldämne i årets upplaga av LeMat-slutspelet.


Jag vet att definitionen av Frölunda varit fart och roligt klapp-klapp spel.

Genom alla tider som jag följt SHL har man alltid förknippat göteborgarna med denna typ av spel, och Roger Rönnbergs inträdande vid tränarpositionen var en positiv start på den transitering som man ville genomföra.

Laget har blivit ungt, snabbt, kaxigt och vågar ta för sig på ett sätt man inte sett sedan Brynäs ungtuppar stack ut och bärgade lagets första pokal sedan 1999.

Men de kommer inte vinna guld … inte i år.

Det är två anledningar till detta.

Linus Fernström och Lars Johansson – två målvakter av utmärkt proposition. Men inte i SHL.

Två pjäser som inte räcker till när det kommer till att kunna hålla sig framme och BÄRA ett lag genom ett slutspel. Inte som man t.ex. kan se hos Julius Hudacek, som ser ut att kunna bära sitt Örebro hur långt som helst.

Istället för kontinuerligt agerande hamnar det någonstans hos individuella prestationer som kan ställa allting på sin spets, och även om backsidan gjorde en av sina sämre matcher mot Örebro idag kan jag lugnt påstå – tillsammans med många andra(!) – att Fernström skulle tagit minst två av de tre puckar han släppte förbi sig.

Känns väldigt hårt att kasta dynga på en enda – eller i detta fallet, två – individer, men det är sanningen också. Hur hård den än må vara …

Jag vet att jag skrivit om att vi kommer få se mer Frölunda under våren än vad många möjigen tror.

Men nu vet jag att jag har fel.

Ibland är det så.

De enda som kan motbevisa mig är Frölunda själva. Inte för att jag tror så – utan för att de själva måste bevisa att de är bättre än vad som visades upp under kvällens match.

Tvivlar dock på att de klarar av det.

En annan målvakt hade gjort susen tillsammans med orden ”det är lätt att vara efterklok” får avsluta detta inlägg.


– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.