SHL:Viktig vinst för HV71

Det var två formsvaga lag som mötes på tisdagkvällen i Kinnarps Arena. Hemmalaget kom med 4 raka matcher utan vinst och 3-24 i målskillnad och gästerna hade förlorat 6 av dom senaste 8 matcherna. Hemmalaget fick tillbaka två viktiga pjäser i Ted Brithén och Eric Christensen efter skada och avstängning och deras entré lyfte hemmalaget till seger med 4-0

Djurgården började matchen bäst och utnyttjade hemmalagets dåliga självförtroende och det märktes att laget var stukat av förra veckans genomklappning. Allt efter perioden gick jobbade sig hemmalaget in i matchen och tog över spelet mer och mer men första perioden slutade mållös.

Powerplay avgjorde andra perioden

HV71 började andra riktigt bra och gjorde två mål i Powerplay genom Anton Bengtsson och Ted Brithén. Efter dom målen lyfte hemmalaget och tog över matchen helt, Djurgården var tämligen bleka och kom inte upp i någon riktigt standard.
Tedenby var på lysande spelhumör och drog med sig resten av laget men man lyckades inte få in fler mål i den andra perioden.

Tredje perioden blev som så många gånger förr det ledande laget spelar på ledningen och Djurgården hade några heta chanser att få kontakt med ett 2-1 mål. Men istället kunde Mattias Tedenby avgöra matchen genom att sätta 3-0 efter drygt halva perioden och med det målet släppte HV71 på handbromsen och hann också med att göra 4-0 genom Teemu Laine innan matchen var över

Sammanfattningsvis var detta en mycket viktigt seger för Andreas Johanssons HV71 efter förra veckan och Brithén Christensen bidrog till stabiliteten man saknade förra veckan. För Djurgårdens del var detta en riktig plattmatch och man kom inte upp i standard överhuvudtaget och Säcken har lite att fundera på inför avslutningen av serien.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.