KHL: Spartak Moskvas återkomst

0

Den legendariska ryska storklubben Spartak Moskva gick i konkurs efter förra säsongen. Nu uppges klubben göra comeback till nästa säsong. Det uppger Avangard Omsks president Vladimir Sjalajev. – Spartak Moskva kommer tillbaka, säger Sjalajev till finska Iltalehti.

Spartak Moskva var en mycket framgångsrik klubb som vann fyra mästerskapstitlar under 1960-70 talet, men efter att storsponsorn förra säsongen behövde dra sig ur gick inte klubben att rädda. Klubben gick i konkurs och sedan dess har det inte pratats om klubben kommer tillbaka, utan när klubben kommer tillbaka.

Tillbaka nästa säsong

Mycket har pekat emot Spartak inom den närmsta tiden. Ingen som vill stå för finansieringen har hittats och lagets gamla arena ses som gammal och ohållbar för ett lag i Europas bästa hockeyliga. Nu är situationen annorlunda. KHL startade förra veckan ett projekt att få tillbaka Spartak Moskva, där målet är att ha tillbaka klubben redan till nästa säsong.

Var Spartak skulle spela är idag ett mysterium. Två arenor kommer att förmodligen finnas tillgängliga i Moskvaområdet. Förtortsklubben Atlant Mytisjtji är på gränsen till konkurs och Megasport Arena finns redan nu tillgänglig i centrala Moskva. Att Spartak skulle flytta ut till Mytisjtji finns det mycket som både talar för och emot. Spartak kan ”värva” Atlants gamla fans och få ett stadigt publiksnitt på över 5000 personer, man får tillgång till en relativt modern arena och Mytisjtji är inte för långt ifrån Moskva. Det som talar emot är att Spartaks aktuella fanbas inte finns i Mytisjtji och staden trots allt är utanför centrala Moskva.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.