SHL: Lasch levererade direkt för Frölunda

Efter landslagsupphåll var det dags för SHL att dra igång på måndagskvällen. En debutant och ett nyförvärv skulle rycka upp Frölunda inför slutspurten mot slutspelet.

Matchen inleddes i hög fart men de riktigt bra chanserna uteblev för båda lagen. Debutanten Lasch, hade dock en chans att göra succé direkt, men det var folk i vägen framför mål. HV71 hade två chanser i powerplay och Frölunda hade en, men inget av lagen förvaltade sina chanser. Olimb fick ett skott i ansiktet, men träffen tog i sammanhanget lyckligt och han var snart på isen och spelade igen.

HV71 spelade bra framför eget mål och gav inte hemmalaget möjlighet att komma till. Frölunda tog över matchen mer och mer, ju längre perioden gick. När signalen gick hade hemmalaget vunnit skotten med klara 11-5.

I den andra perioden öppnades spelet upp en del och båda lagen fick bra chanser. 8:04 in i perioden spelade Rosseli Olsen fram till Fantenberg som gjorde 1-0. Två och en halv minut senare var det dags igen.
Fantenberg spelar fram till Janmark som istället för att skjuta själv släpper pucken till Lasch som håller igen sitt skott lite och sätter den sedan lågt i högra hörnet. Det behövdes med andra ord dryga 30 minuter i Frölundatröjan innan nyförvärvet gjorde mål.

HV71 var i brygga och tar timeout för att få ordning på sitt spel. Dock drog man på sig en utvisning och då passade Frölunda på och uttöka sin ledning. Janmark spelade fram till Figren som sköt. Skottet tog på en klubba framför mål och pucken gick i en ganska långsam båge över målvakten. HV71 hamnade på efterkälken och drog på sig ytterligare en utvisning innan perioden var slut. Dock ingen utdelning under den för Frölunda.

Redan efter två minuter i den tredje perioden blev Andreas Johnson utvisad för interference. HV71 hade nu chansen att ta sig tillbaka in i matchen. Men istället var det Frölunda som fick till en spelvändning och tryckte in fyran efter 15 sekunder i boxplay. Resten av utvisningen kunde Frölunda hålla undan på ett ganska enkelt sätt.

HV71 får två utvisningar i tät följd i mitten av perioden och kan till slut inte hålla emot. Femman är ett faktum efter 13:29. Efter målet blir det upprörda känslor och slagsmål. Utvisningsminuterna regnade över planen. Dock skulle det inte bli några mer mål i Scandinavium, utan Frölunda vinner övertygande med 5-0. Även skotten var till Frölundas favör med klara siffror. 33-14 blev resultatet av den bataljen. Lasse Johansson motade alla puckarna som han fick på sig. Igen. Så det var succé både framåt och bakåt för Frölunda.

På tisdagen möts lagen igen och denna gången har HV71 hemmaplan.

/Stefan

(Bilden är en arkivbild och således inte från denna matchen.)

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.