U19 Femnationsturnering: ”Jag ska bidra med mitt defensiva spel” – Adam Ollas Mattsson

0

Det har knappast undgått någon som är det minsta hockeyintresserad att det just nu pågår en femnationsturnering i Göteborg där Sverige Team 19 möter Finland, Schweiz, Tyskland och Tjeckien. Turneringen spelas mellan den fjärde och åttonde februari 2015 och spelplatser är Frölundaborg, (huvudarena), Marconihallen och Åby Ishall.

Vi stack in till Frölundaborg på lördagsmorgonen för att kika på U19 landslagets värmning inför eftermiddagens match mot Finland som startar kl 15:00 samt för att ta ett kort snack med Djurgårdens fysiske, hårt tacklande backgigant och Calgarys draftval Adam Ollas Mattsson. Då det var en frivillig värmning körde ett par spelare på isen medan de andra cyklade eller körde i gymmet.

På isen var både stämning och tempo högt och det handlade om att komma upp i puls samt jobba igång målvakterna då laget varit spelledig dagen innan. Igår pratade vi med Christoffer Ehn som sa att spelet framför målet och att man ska våga gå på returer blir dagens nycklar för seger. För en defensiv pjäs som Adam Ollas Mattsson faktiskt är handlar det mesta om att spela 0-0, dvs. Inte vara inne på baklängesmål samt göra jobbet framför målvakten.

Tjena Adam. Kan du berätta om den träning vi nyss bevittnat?
– Vi har jobbat med målvakterna idag, låta dom komma igång direkt så här på morgonen. Vi spelare kände mest på pucken för att känna in känslan inför eftermiddagens match.

DSC_4086

Foto: Adam Ollas Mattsson Fotograf: MaddeG, Pucksnack.com

Du har hittills spelat två matcher, vad säger du om din egen insats hittills?
-Det känns bra tycker jag. Jag har fokuserat på att spela mitt spel, dvs. defensivt och sk. ”0-0 spel” och spelat hårt och tufft.

Och om lagets insats? Två segrar där det krävdes straffavgörande mot Schweiz.
– Ja, Matchen mot Tyskland kändes mest avslagen, vi gjorde det vi skulle medan Schweiz tog oss lite på sängen där i inledningen av matchen men vi växte in i det och jag tycker det var starkt av oss att hämta in ett tvåmålsunderläge och kommer tillbaka men överlag två bra insatser och vi har kommit ihop som grupp så det känns bra.

I eftermiddag väntar Finland. Hur går tankarna inför det?
– Det ska såklart bli en riktigt rolig match. Det är mycket prestige i den matchen så vi ska göra allt för att vinna. Jag tror på en tuff och fysisk match så det ska bli kul att spela.

Just fysiska matcher är lite av Adams signatur. Mycket pga. av hans storlek och vilja att smälla på motståndaren som bl.a. en schweizare fick erfara två dagar tidigare  efter att det tagit tvärstopp i uppspelet mot just Adam Ollas Mattsson.

Vad kan vi förvänta oss av dig Adam i eftermiddagens match mot Finland?
– Jag ska smälla på och vara en jobbig ”jävel”, och passar på att skicka en passning till det finska lägret: – Åker någon och borrar ner ögonen i isen så kommer jag ta läget.

”Jag använde ju bara en hand”

Gruff

Foto: Adam Ollas Mattsson och Anton Karlsson gruffar Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

Innan vi skiljdes åt ville vi självklart veta hur det egentligen låg till med den brottningsmatch Adam och hans lagkamrat Anton Karlsson hade igår efter den då avslutade träningen där Adam enligt Anton förlorade och det är något som Adam säger att han INTE känner igen.
– Det stämmer verkligen inte. Han försökte jobba sig på mig men jag utnyttjade min storlek och jag har ju några kilon upp på honom. Egentligen använde jag ju bara en hand och han låg och grät och ville gå av. Att jag skulle behövt uppsöka akuten är ju bara skitsnack, var det någon som behövde uppsöka läkaren så var det ju han

Nedsläpp 15:00. Biljetter kostar 50 kr och kan köpas direkt i kassan vid entrén.

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.