U19 Femnationsturnering: ”Vi måste vara heta på returer, då blir det kul imorgon” – Christoffer Ehn

0

Det har knappast undgått någon som är det minsta hockeyintresserad att det just nu pågår en femnationsturnering i Göteborg där Sverige Team 19 möter Finland, Schweiz, Tyskland och Tjeckien. Turneringen spelas mellan den fjärde och åttonde februari 2015 och spelplatser är Frölundaborg, (huvudarena), Marconihallen och Åby Ishall.

Vi packade ihop kameraväskan, och diktafonen innan vi begav oss till Frölundaborg där Sverige Team 19´s träningen var i full gång för att ta tempen på utvalda spelare inför morgondagens match mot Finland.

Kevin Elgestål

Foto: Kevin Elgestål är förberedd för morgondagen. Fotograf: Pucksnack.com

Dagens träning handlade mest om att köra gårdagens straffseger mot Schweiz ur benen och nöta på detaljer inför morgondagens match. Samtliga spelare var på isen idag sånär som på Pierre Engvall som tvingats lämna turneringen pga. feber och han ersattes av Frölundas Kevin Elgestål som haft en riktigt fartfylld och hård vecka som bjudit på både J20, landslags och träning med Frölundas seniorlag, totalt sex träningar på olika nivåer på fem dagar. – Ja, jag inledde med att träna med J20 som vanligt och på tisdagen fick jag träna med landslaget innan två dagar med dubbla träningar med J20/A-lag och nu landslaget och A-lag. Nu är det bara att köra och visa att jag ska ha en plats, ut och ge 100 % och visa att jag kan.

Det märks att spelarna i laget trivs ihop, trots högt tempo i varje moment fanns fortfarande tiden att ha kul och skämta med varandra. Bl.a. Adam Ollas Mattsson som, efter att ha blivit bortspelad i ett tidigare övningsmoment, skämtsamt hämnades genom att ta nacksving på Anton Karlsson så Lerumstalangen fick kämpa för att slita sig loss i slutskedet av träningen medan Ollas Mattsson skrattade gott.

Match i matchen!

DSC_3304

Foto: Erik Källgren med fullt fokus på pucken! Fotograf: Pucksnack.com

Matchen igår var minst sagt händelsrik, förutom att det, sett över 60 minuters spel var jämnt och fartfyllt fanns det även en annan match i matchen, målvaktsmatchen mellan Sveriges landslagsdebutant Erik Källgren och Schweiz Joren Van Pottelberghe då båda representerar samma lag i Sverige, Linköpings HC. – Ja, det var lite nervöst i början. Jag stod och tänkte lite för mycket där i början men det släppte ju längre matchen gick så det kändes ändå ganska ok. Vi pratade inte med varandra innan utan det var när vi tackade efter matchen så visst var det speciellt, landslagsdebut och det är inte så ofta man ser Joren på andra sidan heller, *skratt*

Christoffer Ehn vet vad nyckeln till seger mot Finland är.

Nu väntar en halv dags vila innan det är dags att ladda om för ny match, då mot Finland och Christoffer Ehn vet vad de behöver jobba på sett till gårdagens match mot Schweiz och vad nycklarna för seger blir imorgon:
– Vi var lite trögstartade igår men växte in i det mer och mer. Vi hade många avslut och mycket chanser men har en tendens att spela över. Vi behöver spela rakare och få in trafik på mål vilket kommer bli en av nycklarna imorgon då Finland alltid har bra målvakter. Vi måste komma in och störa så mycket som möjligt i ansiktet och vara heta på returer. Då kan det bli kul imorgon. Vi har ett skickligt lag där våra tendenser fram till mål är bra men vi måste vara hetare på andrapuckarna.

Ehn U19

Foto: Christoffer Ehn pustar ut mellan övningarna. Fotograf: Pucksnack.com

Även om målen för Christoffer i de två inledande matcherna uteblivit så är han ändå nöjd med vad han presterat hittills i turneringen, – Ja det är helt ok, jag har bra fart i benen och jobbar hårt. Jag har dock haft ett par lägen som jag borde hängt dit men det gäller att vara noggrann så jag hoppas dom sitter mot Finland imorgon.

Du har minst sagt haft en intensiv period ett tag nu, spel i Frölunda J20, IK Oskarshamn och nu U19 Landslaget, hur orkar du köra så som du gör där ute?
– Det är kul, jag gör det jag älskar att göra – Spela Hockey hela tiden – så det finns ingen anledning att lätta på det utan det är bara att fortsätta. Med klara direktiv går jag in och jobbar för då vet jag vad jag ska göra och då hinner jag inte tänka på trötthet. Vila gör vi efter säsongen!, avslutade Christoffer med innan han försvann in till omklädningsrummet i Frölundaborgs innandömen.

Se vårt bildspel från träningen på vår fotosida. Vill ni ta del av originalbilderna eller är du med på bilderna och vill ha bilden, hör av dig antingen via mail på redaktionen@pucksnack.com eller hugg tag i oss efter matcherna.

För komplett spelschema: Swehockey

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

 

33 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Twitter. Jag kommer att leverera intressanta intervjuer och tankar både i textform och genom video. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.