KHL: Slovan Bratislava kan tvingas lämna KHL

0

Ett KHL utan Slovan Bratislava nästa säsong? Det kan bli verklighet. Enligt ryska TASS: Sport är orsaken att klubben inte längre kommer finansieras av ryska sponsorer, och måste istället finansiera sin budget med andra sponsorer som kan täcka upp ungefär samma kostnad som tidigare säsonger.

Tjeckien och Österrike ett alternativ

Skulle Slovan bli tvungna att lämna KHL kan det bli aktuellt med spel i inhemska slovakiska Extraligan, tjeckiska Extraliga eller den österrikiska multinationella EBEL-ligan där man skulle få spela med lag från Österrike, Tjeckien, Italien, Slovenien och Ungern.

Definitivt besked 15 mars

Det definitiva beskedet om Slovans framtid i KHL kommer senast den 15 mars.

”Alla våra sponsorer har förknippats med Ryssland och sanktionerna har påverkat oss starkt” säger Slovans sportchef Maros Krajci. Han har även poängterat att det finns en plan B och C klar beroende på framtiden.

Andra klubbar kan också drabbas

I takt med att det tillkom en ny KHL-president blev det även tydligare att europeiska klubbar skulle sluta finansieras med ryska pengar och måste istället hitta en egen lösning, likt Jokerit. Det har även pratats om att kroatiska Medvescak Zagreb kommer dra sig ur ligan efter nästa säsong och Dinamo Riga är konstant uppe på tapeten om de har en framtid i KHL eller inte.

Anledningen till ett slut på finansieringen kan ses som ett tecken på att ligans klubbar måste kunna bli mer självförsörjande och inte vara beroende utav ryska pengar – något som är positivt då det skulle stärka den ekonomiska situationen i ligan. En klar nackdel kan istället bli att ligan tappar flera klubbar, men att de istället ersätts av starka hockeyklubbar med ett starkt varumärke.

I skrivande stund ligger Slovan Bratislava sist i västra konferensen med 59 poäng på 53 matcher och har det näst intill omöjligt att nå slutspel denna säsong.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.