KHL: Linus Videll bjöd på hockeygodis

0

Efter en svag säsongsstart har Dinamo Riga ryckt upp sig och visade slutspelsklass när man ikväll slog Slovan Bratislava med hela 6-0. I utklassningsmatchen stod svenske Linus Videll i centrum med sitt spektakulära 3-0 mål bakom slovakiske JVM-målvakten Denis Godla.

Det var inte bara Dinamo Riga som hade en trög start på säsongen. Även svenske Linus Videll hade en jobbig start, men vaknade efter en trög första månad och har varit en av Rigas mest tongivande spelare under säsongen. Efter dagens 1+1 mot Slovan Bratislava har han nu 30 poäng på 50 matcher och leder Rigas interna poängliga.

Spektakulärt mål

Redan 24 sekunder in i matchen gjorde Riga 1-0 genom Roberts Bukarts, assisterad av Mikelis Redlihs och Linus Videll. Samma Bukarts och Videll slog till igen vid 3-0 målet i slutet av första perioden. Efter en droppass innanför blå av Videll till Bukarts fick han tillbaka pucken och lyckades från vänster sida om stolpen lägga in pucken likt en lightversion av Foppas straff i OS-finalen 94.

Drygt fem minuter in i den andra perioden fick Slovan straffslag efter att Andrej Kudrna hakats på sitt friläge. Kudrna valde att fräckt försöka sig på en kopia av Vidells mål, dock utan lycka. Jakub Sedlacek höll tätt och kunde gå av isen som en vinnare utan något insläppt mål.

Det var även en annan svensk i fokus under matchen. Slovans Johan Backlund fick inte längre förtroende efter 2-0 målet och byttes in i förmån för Denis Godla.

Skickade upp Riga på slutspelsplats

Tack vare vinsten är Riga uppe på den åttonde och sista slutspelsplatsen i västra konferensen med en poängs marginal till nian Torpedo Nizjnij Novgorod – dock med två matcher mer spelade än Torpedo. Skulle Riga lyckas ta sig till slutspel ses det som en enorm succé, just för lagets urusla start på säsongen.

Se målet här (extern länk)

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.