SHL: Nollad målvakt gav fall framåt för Frölunda

Värvning i sista minuten gav Frölunda en injektion vilket visade sig i matchen mot Färjestad.

Johansson stoppar en av Färjestads puckar.

Johansson stoppar en av Färjestads puckar.

Frölunda annonserade att de hade värvat ett nytt vapen till sitt anfall under dagen. Och på kvällen var det dags att ta emot Färjestad hemma. Ryan Lasch fanns bara med i spelarnas tankar. Han börjar träna med Frölunda under nästa vecka.

Men det var helt klart att det räckte för att ta en välbehövlig seger. Lars Johansson fick förtroendet i mål och gjorde det med bravur. Motade 23 puckar under matchen och höll sin första nolla för säsongen.

Anton Blidh visar återigen upp sig efter att han fått en fin passning av Janmark. 1-0 satt bakom Justin Pogge efter 11:24 i den första perioden. Dryga två minuter senare var det dags igen.
Olimb skickade iväg en passning till Johnson som var helt fri och kunde enkelt raka in pucken.

Frölunda vann skotten med 10-5 i den första perioden och verkade ha enklare och enklare att komma igenom Färjestads försvar. Dock får man tillskriva Färjestad de vassaste chanserna under perioden. Frölunda kunde tacka Johanssons vassa målvaktsspel att det inte blev någon utdelning.

I andra så satte Frölunda full fart från första början och höll pucken under långa perioder i anfallszon. Dock blev det ingen utdelning utan det var återigen Färjestad som stod för de bästa chanserna. Färjestad fick också spela två stycken powerplay, men Frölunda spelade bra och aggressivt och kunde hålla undan. Frölunda vann skotten i den andra med 10-4, men fick ingen utdelning av sina skott.

Frölunda höll undan i Scandinavium och plockade hem tre poäng.

Frölunda höll undan i Scandinavium och plockade hem tre poäng.

I den tredje perioden såg Frölunda till att hålla Färjestad stången och få tiden att gå. Återigen fick Färjestad chansen i powerplay, men Frölundas bra spel i boxplay fortsatte. När slutsignalen ljud i Scandinavium var siffrorna fortfarande 2-0. Efter matchen var Roger Rönnberg nöjd med insatsen, möjligtvis med undantag att han tyckte att den tredje perioden blev lite passiv.

Efter dagens vinst gick Frölunda återigen upp på andra plats i tabellen.

Värt att notera var att Fantenberg bara spelade 53 sekunder då hans handskada spökade. Och med Bäckman fortsatt ur stridbart skick så kanske det kunde vara bra att värva in en back så här i elfte timmen. Men enligt Frölundas ordförande Mats Grauers så är det färdigvärvat för Frölundas del.

De 10653 åskådarna kunde i alla fall vara nöjda med fredagens begivenheter.

Imorgon (lördag) är det dags att ta sig an Brynäs på bortaplan.

//Stefan Karlsson

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.