KHL: Klubbar kan få det svårt med framtida ekonomiska kraven

0

Tidigare KHL-presidenten Alexander Medvedev fick idag frågan av ryska medier hur vissa klubbar kommer stå sig med nuvarande ekonomiska problemen och med framtida kriterier. ”Flera KHL-klubbar kommer inte överleva med nuvarande ekonomiska situationen”, säger Medvedev till TASS: Sport.

Att vissa KHL-klubbar har ekonomiska problem är ingen hemlighet. Vid ett möte under All Star-helgen i Sotji föreslog nuvarande KHL-presidenten Dmitrij Tjernysjenko en gradvis minskning av lönetaket och en ökning av lönegolvet.

Klubbar i fara

Vid en ökning av lönegolvet ligger flera klubbar i fara. Förutom redan krisande Atlant Mytisjtji och Vitiaz Podolsk ligger även Jugra Chanty-Mansijsk i farozonen. Om det skulle vara bra eller dåligt för ligan går att diskutera, men om dessa tre lag försvinner från ligan försvinner även tre lag som ligger i botten av publikligan.

Bra för ligan

Striktare ekonomiska och marknadsföringskrav skulle få vissa klubbar att lämna, men de starkaste klubbarna kommer inte påverkas vilket både höjer bredden och spetsen i ligan. Det kommer även ge plats för nya lag i framtida expansionsplaner. Bland annat har presidenten Dmitrij Tjernisjenko uttryckt sig vilja ha tillbaka klassiska klubbarna Spartak Moskva och Krylja Sovetov.

Förutom framtida ekonomiska kraven kommer SKA St. Petersburg att hjälpa till och utveckla klubbarnas marknadssida som i sin tur förhoppningsvis kommer att ger mer publik och framtida ekonomiska vinster.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.