SHL: Djupare kris för Brynäs

0

Ännu en svidande förlust för Brynäs, som nu placerar sig som nästjumbo med bara sju matcher kvar av serien.
– ”Linköping vann välförtjänt idag” säger Petter Nilsson.


Öppnade bra i matchen

Foto: Sophia Törnell, Pucksnack

Foto: Sophia Törnell, Pucksnack

Brynäs såg hungriga ut till en början och hade redan efter dryga 30 sekunder haft sin första målchans. Inte helt oväntat är det även dessa som tar ledningen i matchen. Brynäs Bill Sweatt hann före Linköping, som försökt ansätta Starkbaum minuterna innan, och satte sitt 16:e mål för säsongen bakom David Rautio.

På liknande sätt fortsatte Brynäs att sticka till på motståndet och skapa sina möjligheter när tillfälle gavs helt enkelt.

Linköping hittade dock en kvittering efter en turlig studs och en motståndarskridsko till hjälp. Pathrik Westerholms ben var på fel plats vid fel tillfälle, och Magnus Johanssons återkomst från en match frånvaro inleddes med ett målfirande drygt åtta minuter in i matchen.
Hade vi inte fått vårt 1-1-mål hade det varit en annan match, säger Linköpings Broc Little.

”Fick soppatorsk”

Foto: Sophia Törnell, Pucksnack

Foto: Sophia Törnell, Pucksnack

Mittperioden blev något av ett bakslag för gästerna och deras chanser att vinna kvällens match.

Man tappade allting och Linköping kröp mer och mer under skinnet hos gästande Brynäs, som drog på sig allt för många onödiga utvisningar, vilket gav LHC möjligheten att ta kommando och komma mer till den typ av spel man vill ha på hemmais. Vilket man gjorde.
Vi får många möjligheter i powerplay och när vi gör vårt 3-1 mål ser man att de inte orkade mer. Det var otroligt viktigt för oss, säger Little.

Micflikier ger laget överläge i målantalet efter fem minuters spel i den andra perioden och 2-1 var ett faktum för Linköping. Kort därefter kommer Jakub Vrana med sin 3-1-puck, där man precis avslutat ett spel fem-mot-fyra. Efter det blev kom fler och fler utvisningar till Brynäs, som inte kunde rå på läget utan satte sig själva i svåra situationer ju längre matchen gick.
Vi ligger där vi ligger helt enkelt och idag fick vi soppatorsk, säger tränaren Petter Nilsson efter matchen.

I den tredje perioden kunde resultatet mer eller mindre fastställas med Anderssons 4-1-mål, vilket blev slutresultatet.


– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.