SHL: Avståndet allt jämt ökande i tabellen

0

Ännu en uddamålsförlust för Modo och tabelltrycket ökar.
Leksand åkte ifrån under de första perioderna innan gästerna vaknade till. Men man kunde bara komma tillbaka till 4-3 innan det stängdes för kvällen.
– ”Det är lätt att spela bra när man är i skiten” säger tränare Johnsson efter matchen.


Tabellsituationen ökade än mer i den negativa trenden för Modo Hockey efter dagens förlust mot Leksands IF. Man kunde inte svara på de chanserna som kom, utan Oscar Alsenfelt fick oftast sista ordet sagt med bra räddningar. Men det skulle sitta långt inne för hemmalaget.

Bra inledning av Leksand

För Leksands del – och för Modos – var det en mycket högintressant och viktig match som skulle spelas av under kvällen.
Man talar om trepoängsmatcher, men ikväll är det en vinna-eller-försvinna-match, sa målvakten Linus Ullmark till LiveArena under J20-lagets match tidigare under dagen när frågan om A-lagets match dök upp.

Hemmalaget var de som öppnade bäst också. 1-0 kom redan efter 13 sekunder genom Mattias Ritola – i det första anfallet. Ett backhandavslut som gled in bakom Reideborn tämligen enkelt.

Fortsättningen var även den mycket bra, där man var det bättre laget rakt igenom. Ändå skulle Modo komma igen med en kvittering sent i den första perioden genom Niklas Nordgren. Redan innan hade man haft ett mål bortdömt p.g.a. spelare i målgården.
Tycker det är bra spel. Vi ska egentligen leda den här perioden, sa Johan Ryno till CMore efter den första perioden.

Bortspelade

I den andra perioden rullade allting vidare för hemmalaget som skapade fler möjligheter och som också fick bättre utdelning.

Drygt fyra minuter in i mittperioden kommer lagkaptenen Johan Ryno med sitt första mål för kvällen efter ett bra jobb i forecheckingen av Jonas Bergenström. Bara fyra minuter efter det stod det 3-1 efter att Tobias Forsberg lyckats styra in ett skott från blå mellan benen på Modo-målvakten.

Modo hade det riktigt jobbigt och var bortspelade under majoriteten av matchen. Leksand fick det att se väldigt enkelt ut och deras spel fem-mot-fyra fick även bra utrymme i Modos zon. Någonting som man ännu inte kunnat åtgärda under nya tränaren Per-Erik Johnsson. Johan Ryno satte även 4-1 i slutet av den andra perioden efter att ha haft i stort sett tom bur på Reideborn.

”Spelar bra när man är i skiten”

Men Modo hade några ess kvar i rockärmen.

Tidigt i den tredje kom reduceringen till 4-2 genom Joonas Nättinen. Minuterna senare kom 4-3 från Samuel Påhlsson. Leksand såg verkligen ut att ha hamnat på hälarna och man tog snabbt en timeout. Den verkade ha hjälpt, men Modo var ständigt närvarande och hade många chanser som i slutet handlade om en målvaktsinsats.

Matchen slutade 4-3 och ännu en uddamålsförlust landade hos Modo-laget.
Det är lätt att spela bra när man är i skiten verkar det som” sa tränaren Per-Erik Johnsson om lagets framfart i den tredje perioden till CMore efter matchen.

Modo ligger 12:a i tabellen med 11 poäng upp till nästjumbon Leksand.


Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.