SHL: Effektivitet och vilja gav utdelning

0

Den fjärde segern på sex försök från Skellefteå kom idag mot Linköping.
Från underläge till seger på en period efter mål i powerplay från bland annat Pesonen och Schremp.

”Vi jobbar in och bra i matchen” säger tränare Wallson.


Skellefteå kom till Linköping för att möta ett väl fokuserat och engagerat Linköping som kom ut till match på bästa möjliga sätt. Man hade inledningsvis flera vassa chanser och framför allt med Jacob Micflikiers första målchans för kvällen, där Hansens får göra en högst osannolik räddning med ena benskyddet.

Foto: Sophia T, Pucksnack.com

Foto: Sophia T, Pucksnack.com

Hans andra läge kom på ett friläge som han inte gjorde något fel på. 1-0 till hemmalaget redan efter 3:51 på klockan.

”Effektiva i powerplay”

Det skulle dock bli en ändring på detta!

Skellefteå vänder på ett högst anmärkningsvärt och effektivt sätt, där Pesonen återigen målar för sin nya klubb efter styrning framför mål. Bara 24 sekunder senare spelar man fem-mot-fyra och det tog bara fem sekunder efter tekning innan Rob Schremp hittade nätmaskorna från blålinjen. Med dryga minuten kvar av perioden hade man även lyckats få in 3-1 till sin fördel, även det målet i numerärt överläge.
Vi är effektiva i powerplay och det är därför vi leder matchen, sa Pesonen till CMore efter den
första perioden.

”Bra vilja och engagemang”

Scenariot blev väl uppmålat av Skellefteå, som blev dominanta utan att ha dominans i form av puckinnehav. Istället förlitade man sig på försvarsarbetet och sin målvakt Erik Hanses.

Linköpings spel innebar mycket puck, men många gånger var det mer pucktransport än riktigt spel som gjorde det jobbigt för Skellefteå. Man var inte tillräckligt effektiva längs med sargerna eller i man-mot-man-duellerna ute på isen. I och med 4-1-målet genom Martin Lundberg i den tredje perioden stängdes matchen för gott. Linköping hade inte vad som behövdes under kvällen och se sig slagna.
Jag tycker det vi visar en bra vilja och engagemang för att komma tillbaka i matchen, säger tränare Wallson efteråt.

Resultatet från den första blev tillräckligt för att Skellefteå skulle komma undan med vinsten och säkra tre poäng. I och med segern i SAAB Arena tog man den fjärde segern på de senaste sex matcherna på bortais.

Stefan Lövstrand
SAAB Arena

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.