SHL: En sur förlust för Leksand

0

Leksand fick återigen kamma hem en förlust.
Fast man var det bättre laget kunde man inte forcera kassen och ta tillbaka sitt initiativ.
– ”En sur förlust idag” sa Appelgren till CMore efteråt.


Leksand bestämde

Matchvinnare: Mattias Bäckman. Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com (Arkiv)

Matchvinnare: Mattias Bäckman.
Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com (Arkiv)

Det började inget vidare för Linköping i deras bortabesök i Dalarna. Hemmalaget tog snabbt initiativet där gästerna föll enkelt tillbaka och agerade väldigt passivt i egen zon. Det fick tränaren Roger Melin att ta lagets timeout redan efter sju minuters spel. Dryga minuten tidigare hade Leksand redan tagit ledningen genom Toni Kähkönen.

Leksand styrde och ställde som de ville och skapade mycket oro för Linköping. Det resulterade i ytterligare ett mål genom Linus Hultström och ett verkligt antiklimax för gästerna, som sakta försökte komma tillbaka in i matchen.

Turen kanske stod på deras sida däremot när Broc Little bjuds på ett läge – som han förvaltar till 2-1 för bortalaget.

Slarvigt agerande

LHC skulle komma igen.

Även om Kent McDonell skulle förvisas till utvisningsbåset (2+10) efter att tacklat Hultström in i sargen kom Linköping mer eller mindre in i matchen på Leksands missar.

Man blir rejält bortspelade när Oskar Sundh hittar en öppen kasse och 2-2 efter ett bra framspel från Daniel Rahimi. Där fortsatte man att försöka hålla sig framme och man hittar även ett ledningsmål. Mattias Bäckman fick näta för första gången i år efter att returen från Alsenfelt studsat på Kapstads ben och in i målet.
Vi får inte ge bort chanser till ett lag som Linköping och det gör vi tycker jag, sa tränare Appelgren i paus till CMore.

”Hade tur med oss”

Leksand forcerade sig fram i den tredje och tog tillbaka det initiativ som man hade under inledningen av matchen och det beskrevs på ett enkelt sätt av matchvinnaren Mattias Bäckman:
Vi spelar inte bra idag. Leksand är bättre i två perioder och vi hade tur med oss idag, sa han till CMore efter matchen.

Matchen slutade 3-2 till Linköping som får åka ifrån Tegera med tre starka poäng efter att ha blivit utspelade i två perioder, men där en bra period räckte till att få med sig en vinst.

Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.