SHL: Mental kollaps från Hv71

0

I ännu ett härligt E4-derby spelade Linköping och Hv71 av en jämn match där båda parter var värda en vinst. Men i tredje tappade gästerna allting. Man fick en mental kollaps där Linköping kunde rycka ifrån och vinna komfortabelt. ”Alltid skönt att vinna matcher”, säger LHC:s Sebastian Karlsson


– Härligt E4-derby –

Foto: Sophia T, Pucksnack.com

Foto: Sophia T, Pucksnack.com

En drabbning i den tappning som annars brukar existera när Linköping och Hv71 möts under seriespelet. Där inramningen bjöd på lite mer än det vanliga och känslorna för varandra strömmade lite mer än vad det normalt sett gör i en SHL-match.

Linköping är inte heller sena med att vilja ta kommandot och inledde således med ett par vassa målchanser. Wesslau – i Ersbergs frånvaro – stod dock pall och kunde frejda kassen.

– Långdragen målgranskning –

Det var i slutskedet som första målet kom. Hv71 hade inte varit sena med att sticka upp och skapa lite oro i Linköpingszonen, men när man drabbades av en utvisning på Mattias Tedenby kunde man inte stå pall.

Men ett hårsmån kunde Sebastian Karlsson slå in 1-0 med 17:18 på klockan till hemmalaget. Misstänkt hög klubba utropades av domaren som ringde till situationsrummet.

Det tog en bra stund innan målet till slut godkändes och hemmalaget fick med sig en ettmålsledning in till den andra perioden.

Väntade du in att pucken skulle komma i höjd med ribban?
Mer att man skulle kunna få träff på den, sa Sebastian efteråt.

– Mycket trevande spel –

Där trevade det mer fram och tillbaka för de båda lagen.

Ett mer fram-och-tillbaka-spel kom fram och båda lagen kämpade med att försöka hålla pucken inom laget mer och mer, utan någon vidare framgång. Känslorna tog istället vid och det var en lite grinig match med en hel del intensitet.
Mot Hv71 är det alltid jämna och täta matcher.

Är det en speciell känsla att möta Hv71?
Just E4 … mer att vi byggt upp en rivalitet där vi mött varandra i slutspelet flera gånger.

Hv71 lyckas dock kvittera i slutskedet av andra perioden. Med tillräckligt hög fart tar sig ett bra skott förbi Högbergs klubbhandssida genom Filip Sandberg. Kort därefter hade man också ett skott i målramen.

– Total kollaps för Hv71 –

Ett av många mål förbi Wesslau. Foto: Sophia T, Pucksnack.com

Ett av många mål förbi Wesslau.
Foto: Sophia T, Pucksnack.com

Hv71 tog snabbt tillbaka initiativet i matchen med ett snabbt mål i inledningen av den tredje perioden. Calle Ridderwalls styrning var omöjlig för Högberg och man hade 2-1 till sin fördel. Inte långt efter kom hemmalaget tillbaka till likaläge efter att Carl Dahlströms skott från blå tog en konstig väg in i målet. En initial räddning som följdes av uppstuds, nedstamp på Wesslaus benskydd och inrullning i målet.

Bara tre minuter senare var man än en gång i ledning. I spel fem-mot-fyra bryter sig Broc Little in framför Wesslaus vänsterstolpe och hittar ”femte hålet” på HV-målvakten till 3-2 för Linköping vid 8:36 in i perioden. Spiken i kistan kom sedan med Henrik Törnqvists 4-2-mål förbi en oskymd Wesslau – ett skott han borde ha tagit.

En kollaps från Hv71 som man aldrig skulle resa sig ifrån.

Matchen slutade 5-2 efter att Broc Little satte sitt andra för kvällen i tom bur.

Stefan Lövstrand
SAAB Arena

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.