SHL: Stark vändning av Örebro

0

Örebro kom till Linköping med råg i bagaget och en stärkt form från senaste matchen. Dagens match blev en stark vändning där man från 2-0 lyckas gå till 2-2 och slutligen 3-2 i övertid. Marcus Weinstock blev tvåmålsskytt.

14-1 i skott till LHC

Mellandagshockeyn tog till sitt rättmätiga namn i form av icke alls charmfullt spel, konstiga studspuckar och löst tänk i spelsituationer. Örebros spel reflekterade mycket av detta, medan Linköping hade något mer dominerande karaktär på sitt spel under kvällens match mot gästerna från Närke.

Det var Linköping för hela slanten under den första perioden.

Man ställde upp mycket bra och försvaret gjorde kort och gott vad man skulle. Örebro skulle i slutet av den första perioden bara ha motat ett skott mot David Rautio, som fått chansen under söndagen.

Istället var det Linköping som skapade chanserna och satte Hudacek på större prov. Man får också ledningen med sig efter sex minuters spel genom Jacob Micflikier, framspelad av Jeff Taffe. En tidsfråga mer än en slump.

Trycket kvarstod

Man gasade vidare i mittperioden, där man lyckades skapa stundtals med möjligheter i offensiv zon

Vad var känslan inför den andra perioden?
 Vi ville lyfta upp och spela mer rakt ifrån vår zon. Men Linköping åt upp oss hela tiden och det såg lite bättre ut då, men det var lite jobbigt, sa assisterande tränaren, Håkan Åhlund efter match.

Trots förbättring fanns tog Örebroledningen en timeout för att väcka laget. Det fungerade till viss del, men gradvis svalnade laget än mer och Linköping fortsatte med ett massivt tryck.

Spel fem-mot-tre två gånger om!

I den tredje perioden vaknade Örebro mer eller mindre till liv och började ta för sig mer och mer på isen. Det kom dock att handla om odisciplinerat spel från hemmalagets sida, där man hamnade i spel tre-mot-fem två gånger om.

Det var mycket enkelt för Marcus Weinstock att sätta både 2-1 och 2-2 – efter att Linköping drog på sig en utvisning under avblåsningen efter 2-1-målet, vilket gjorde att man i Örebro fick fortsätta spel fem-mot-tre och man kom tillbaka i matchen tack vare det.

Förutom kvitteringen, hur viktigt var det att utnyttja de chanser ni fick?
Vi är ett otroligt starkt lag i den tredje där vi fortsätter kriga och det är deras utvisningar som bjuder in oss och tar tillvara på dem. Det var riktigt viktigt och det ledde till att vi sedan kan vinna i övertid.

Linköping fick avsluta den tredje perioden att avgöra med ett powerplay. Hudacek räddade sitt Örebro flera gånger om i de lägena och gjorde det möjligt för laget att hålla ut. Allting landade i en övertidsperiod. Matchvinnare skulle bli Örebro, som fullbordade en vändning till vinst – genom Brian Willsie som snyggt och enkelt styrde in 3-2 bakom en chanslös David Rautio.

Stefan Lövstrand
SAAB Arena

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.