Lövstrand: Forsbergs ”fina ord” räcker inte

0

Blicka tillbaka i tiden och se på hur det egentligen gått för Modo Hockey. Kaos och röra som inte stabiliserats över huvud taget och jag ser inte någon lösning på det …

Modo Hockeys statistik är varken smickrande eller rolig att se på – med Modo-ögon. Lövstrand_profil2015

Men det skapar flera frågetecken.

I ett försök till konstruktiv beskrivning har jag landat på följande rubriker och samma tankar tror jag går igenom flera personers huvuden.

Brashear – en gris i säcken

Kortfattat ska jag börja med det nyförvärv som skakade svensk hockey och som gjorde oss rörda med en uppmärksamhet utan liknelse i modern tid.

Donald Brashear.

The Broadstreet Bully!

Ett kärt smeknamn som Philadelphia Flyers hade under sin jobbigaste period med ökända slagsmål, påhopp, regelvidriga inhopp från spelare och ledare med slagsmål och något som liknar huliganism med sin huvudpunkt. När Brashear var på ”toppen” av sin karriär kan man lätt ge honom samma smeknamn (i singular) med tanke på att han spelade ett flertal år med just Philadelphia.

Jag gillade aldrig honom.

Mest p.g.a att han var en goon. En slagskämpe, en livvakt, en … ja, vad ni vill.

Vad jag gillade hos honom var inspirationen och den tydlighet som han visade hur vida han älskade ishockey – vilket han fortfarande gör. Annars hade han troligtvis lagt av med den.

Däremot känner jag ett tvivel till en värvning som saknar motstycke och ärligt talat: Saknar en idé.

Vad Anders Forsberg behöver i sitt lag är inte 40-åriga, före detta proffsboxande dörrvakter (han har jobbat som dörrvakt, ja) som spelat NHL-hockey och haft slagsmål som sitt levebröd i sporten. Han behöver stjärnskott som kompletterar sina stjärnlirare i Nylander, Possler och Olofsson.

Att man värvade in Brashear var lite som att köpa julskinka i juli… Det är inte rätt beslut helt enkelt.

Nej! Man har definitivt köpt grisen i säcken där. Sicken blunder!

Osäkerhet och lite för självgoda?

Faktum är dock att laget gått lika illa med Brashear, som utan.

Ser inte att laget förbättrat sig alls, utom en mindre uppsving under oktober månad. Men det som var skillnad mellan lag som t.ex. Leksand och Färjestad är att deras lösningar har pragmatiskt tillkommit i form med poäng, segrar och klättrande i den allmänt täta SHL-tabellen.

Helt plötsligt har Färjestad varit det näst bästa laget de senaste fem matcherna, med två övertidsförluster och totalt 11 poäng utav 15 möjliga.

Modo har skrapat ihop sex poäng på de fem senaste matcherna.

Att laget underpresterar är kanske fel att säga. Jag vill påstå att de är överskattade på den nivån att de kanske inte kan spela bättre? Är man för självgoda eller har man tappat den säkerhet som fanns tidigare?

När samma eller – ofta – liknande misstag kommer tillbaka smyger sig osäkerheten in och medvetenheten om att man ligger pyrt till i tabellen är inget okänt ”fenomen” för de här grabbarna.

Sorry Anders! Men fina ord kommer du inte långt med

”Det är någonting vi får jobba med och förbättra” var en av kommentarerna som jag fastnat för hos tränare Forsberg.

Detta till Modo Channel på deras officiella hemsida.

Och lite så där har det varit under hela hösten. ”Något vi får förbättra”.

Var är förbättringarna? Var är det ni jobbar med? – Många gånger ser man förbättringar och man kan som åskådare kanske stirra sig blind på resultaten, men utav det jag sett från Modo har det inte varit mycket av de sämre sidor som skulle åtgärdas blivit något bra av det. Utan det har fortsatt på andra sätt – men lik förbannat har man tappat i slutändan på samma vis som tidigare. Man är för lata, för inkonsekventa, gör inte det extra arbete som krävs och det blir i slutändan inget bra.

Väldigt mycket fina ord och väldigt lite verkstad.

Även om jag har en stor respekt för Anders Forsberg som tränare känner jag: ”Fina ord kommer du inte långt med”. Sorry Anders!

Kanske är en motsvarighet till Bert Robertsson det som Modo Hockey behöver?

Det funkade/funkar åtminstone i Skellefteå.

Den här säsongen är inte Modo:s. Man kan bara försöka förbereda sig för eventuell kvalserie så gott man kan nu. Framtiden ser heller inte ljus ut för Anders Forsberg i mina ögon sett. Någonting måste tas till på ytterligare håll helt enkelt.

Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.