JVM-bloggen: #2 – Det kan bli bättre och ett nytt dryckesspel

0

Ja, spådomen föll in och 5-2 blev slutresultatet av en annars underlig tillställning mellan Juniorkronorna och Tjeckien.

Jag vet inte hur man summerar den första matchen korrekt.

Helt klart fanns det mycket som Sverige säkerligen finslipat inför matchen med Tjeckien. Men många detaljer hade man kanske struntat i och tagit efter hand.

Förbryllande nog kunde jag inte känna att jag var oroad, men heller inte trygg. En känsla av olustiga tankar spred sig och jag blev något förundrad över lagets möjligheter att ta sig framåt på isen. Spelmässigt var jag inte imponerad. Spelarmaterialet i sig kändes inte lika tryggt som jag tyckte initialt vid laguttagningen och hur man kan agera i många moment skrämmer mig!

Många saker uteblev

Vi kan utesluta det faktum som stod sig inför.

Det blir inte ett liknande VM som ifjol.

Jag saknade många detaljer i det här spelet och jag kan inte minnas något annat än att det var ett annat lag – under förra årets JVM – med en annan glöd, som gav oss fler tacklingar, mer bestämdhet och ett enklare spel med skott som var livsfarliga ur alla vinklar och ett konsekvent spel som skrämde alla motståndare.

Sådana små detaljer som ger en hel bild och ett sådant vackert koncept som gör att en supporter och journalist gillar det man tittar på. Man berörs så djupt.

Ingenting av detta kände jag idag.

Finslipa smådetaljerna!

Å andra sidan kanske man ska vara mer mild i sättet man beskriver saker och ting.

Det var trots allt första matchen och jag kan – i trots mot andras åsikter – känna mer trygghet att ha Robert Hägg än t.ex. Oliver Kylington på backsidan.

För Roberts misstag må vara horribla i den mening att de var direkta och indirekta orsaker till varför man släpper till två enkla mål på Tjeckien. Men hans engagemang och vilja att göra bättre ifrån sig märktes av i den tredje perioden, där han täckte skott, stängde till för passningar, markerade tjeckerna på ett mer intensivt sätt än tidigare gjorde att han var bäste backen i den tredje – och kanske viktigaste – perioden.

Små detaljer som man kan slipa till helt enkelt.

Små detaljer som kan bli riktigt bra.

Ta för er, grabbar!

Men ta er i akt ni som säger att vi kan gå hela vägen!

Ta er i akt, säger jag!

För den som för tidigt spilla ut nonsens och propaganda om förutsagda segrar och medaljer, han eller hon skola lida i sin ovetskap och i den frustration som komma skall efter att resultaten speglat verkligheten.

Med det menar jag: Ta inte ut något i förskott!

Sverige är bra … men inte ens i närheten att slåss om medaljer med det spel man har. Som bäst är man topp-fem. Jag ger t.o.m. Danmark bättre chanser efter deras match mot Ryssland att kunna ta sig till semifinal. Däremot tror jag på våra Juniorkronor och att de kan ta sig i kragen och göra saker och ting bättre.

Nu har man fått en smakstart. Dags att ta för sig och äta upp allt annat på matbordet.

Middagen är serverad, grabbar! Ta för er!

By the way!

Läste att Nylander blivit ett nytt dryckesspel via Twitter … kommer ge mig in i detaljerna under morgondagen. Lät högst intressant!

Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.