SHL: Bäckman: ”Kul att vara tillbaka”

0

I en mycket fartfylld och rolig match mellan Frölunda och Linköping i Scandinavium lyckades man vända ett 2-1 underläge till 3-2-seger i övertid för LHC. Tre-mot-tre-spelet fick spela premiärmatch redan under första dagen!

Under kvällen var det debut för två saker: Spel tre-mot-tre och för Mattias Bäckman i Linköpingslägret, som återkom efter spel i AHL/NHL under hösten. Redan under annandagen fick han spela för sitt gamla LHC:
Det är jävligt kul att vara hemma och glömma det som varit. Kul att vara hemma i Linköping igen, säger Bäckman till Pucksnack.

Snabb kvittering

1-1-målet genom Nichlas Hardt.  Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

1-1-målet genom Nichlas Hardt.
Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

För Bäckmans del blev det en framgång på isen, även om man kunde se simpla misstag som man annars kan se hos en återdebut eller debut i SHL. Linköping visade dock upp en bra kämpaglöd under hela matchen, där Frölunda inte riktigt lyckades med att komma in på målet och skapa det tryck man ville ha.

Farten fanns däremot och man lyckades snurra upp sina motståndare vid ett par tillfällen under inledningen av matchen, vilket bland annat resulterade i ledningsmålet genom Niklas Lasu. Linköping svarade snabbt genom slarv från hemmalagets sida och Nichlas Hardt sprätte upp 1-1 bakom en chanslös Linus Fernström, bara minuten senare.

”Måste vara svårt att bedöma”

Efter detta spelade matchbilden ut sig lite. Raggarhockeyn fick ta över och något fint spel verkade inte existera hos något lag.
Så var det. Kan ha med uppehållet att göra för det är som du säger, pucken studsade och det blev inte något bra spel under de sekvenserna.

En av målskyttarna under kvällen: Oliver Bohm.  Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

En av målskyttarna under kvällen: Oliver Bohm.
Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

Frölunda skulle även ta ledningen innan perioden var slut.

Efter att ha fått fast pucken i offensiv zon laddade Oliver Bohm upp vid blålinjen och hans kanon styrs via Linköpingsskridsko och in bakom Marcus Högberg, som var chanslös även han på den pucken. Frågan om spelare i målgården togs upp men efter samtal med situationsrummet godkändes målet.

Vad var känslan hos er? Skulle målet godkänts?
Svårt för mig att säga, eh.. är inte riktigt rätt man heller att bedöma det. Men jag tänker att det var en svår situation för domarna givetvis. Men eftersom vi ändå kunde vinna så tänkte man inte mer på det.

Fick veta om tre-mot-tre – när det skulle starta

Men man gasade på hos Linköping och genom hårt slit och en väldig kämpaglöd tillsammans med bra målvaktsarbete kom man närmare och närmare.

Frölundas försvar gjorde så gott man kunde, men det gav med sig till slut.

En slumppuck från Broc Little plockades upp av Mattias Sjögren som satte kvitteringen med 14:34 på klockan i den tredje perioden. Den andra perioden hade redan spelats av och slutat mållös efter att båda målvakterna hade gjort bra insatser i vardera ände.

Matchen togs till övertidsavgörande där spel tre-mot-tre blev en direkt nyhet för båda lagen. Ett backskott från Jonas Junland styrdes in bakom Linus Fernström via Joel Lundqvist och två poäng landade hos LHC, efter bara 25 sekunders spel.

Återdebut för Bäckman i SHL och Linköping. Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

Återdebut för Bäckman i SHL och Linköping.
Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

Känslan med seger i första matchen?
Riktigt skönt! Särskilt på det sätt vi vinner också att vi ändå kan komma tillbaka och vända mot ett sådant lag som Frölunda. Det var riktigt skönt.

Visste du om att tre-mot-tre skulle tas till idag?
Nej, jag visste faktiskt inte det. Utan fick reda på det när det väl skulle igång – så att säga.

Bäckman spelade cirka 17 minuter och lyckades fösa två skott på mål. Han var även inne på ett utav Linköpings baklängesmål.

Stefan Lövstrand

Vidare matchbilder kan man se här!
Foto: Stefan Karlsson

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.