Lövstrand: Vad är rätt eller fel?

2

Idag spelade Frölunda en hemmamatch mot Linköping där ett godkänt mål (2-1) ifrågasätts i förhållande till termen ”spelare i målgården”.

I Scandinavium spelades en mycket underhållande match.

Jag vet inte riktigt vilket lag som var bäst, men det är i fråga om kreativt spel och att vara konsekventa. Men fartmässigt och hur man behandlade pucken ställer sig Frölunda som bäst i de kategorierna. Det är inte heller konstigt att de tar ledningen i den första perioden.

Även om man – på ett väldigt klantigt sätt – slarvar bort sin ledning och Joel Lundqvist fick bli syndabocken då – blev inte frågan om bästa laget någonting som jag undrade över.

Istället vände jag blicken mot männen i randiga tröjor.

Och hur inkonsekvent beteende kan kosta en match för ett lag.

I långa loppet kan det vara frågan om ex antal miljoner …

Vad är rätt och vad är fel?

I liknande sekvenser har vi ett mål som godkändes ikväll kontra ett som en tid sedan bedömdes som ett regelbrott enligt regelfrågan på SHL:s hemsida:

Spelare får vara i målgården så länge han inte stör målvakten så att denne inte kan förflytta sig eller på något sätt blir skymd.

Vilket gör att Frölundas mål på det viset är ett regelbrott och skulle – jag säger möjligtvis för att hålla frågan flytande – dömts bort! Men domarna väljer att fria – t.o.m. efter att man ringt.

Bedömningen enligt uppgift ska alltså ha varit att puckens bana är inte skymd för Högberg och därför kan det inte dömas bort. Vilket egentligen går emot meningen ”så att denne (målvakten i fråga) inte kan förflytta sig eller PÅ NÅGOT SÄTT BLIR SKYMD”.

”På något sätt blir skymd”. Det är alltså på alla möjliga sätt? Även när Högberg är i rörelse och en spelare står i vägen – med en skridsko innanför målområdet.

Rörelsen för Högberg är från sin högra stolpe ut mot mitten och i rörelsen blir han skymd samtidigt som spelaren i Frölunda har en skridsko innan för målvaktsområdet.

Solklart i min mening.

Men inte för måldomaren i SHL:s War Room.

 

2 Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.