JVM-Bloggen #1 – PREMIÄR! Äntligen är det dags!

0

Vi kommer kastas in i hetluften … Vi … Tre Kronor … Juniorkronorna. Omedelbart dras andan efter en nypa syre för att orka med den sista metern, den sista passningen, det sista chipset som ska passera strupen för alla som sitter hemma och tittar. Äntligen är det dags!

Inga drömmotståndare

Vi kommer att få möta tufft motstånd redan från start och jag förundras redan nu hur laget kommer att ge med sig. Även om jag rakt igenom håller en positiv ton.

Åtminstone försöker JAG det …

Tjeckien är ingen drömmotståndare i mina ögon sett. Men jag ska erkänna att den enda koll jag har på laget är att deras stjärna i laget är Jakub Vrana (Linköpings HC/Washington Capitals), som har gjort stora saker i SHL den här hösten.

Personlig åsikt är att Linköping ska tacka Gud för möjligheten att ha honom i laget just nu.

Målsättningen för Sverige är givetvis att ta sig vidare till första rundan och direktkvalificera sig genom gruppseger. Någonting som varit mer eller mindre synonymt med laget under alla dessa år som jag suttit och stirrat på TV-rutan och hejat fram våra ungdomar till seger på seger och silver på silver.

Men jag håller Tjeckien högt!

De är minst lika farliga som Schweiz och med det spel som man har med sig i grunden finns mycket positivt att ta med sig.

Trots detta är kanske deras största svaghet backsidan. Snittet på insläppta mål sedan fem år tillbaka är 19,6 mål per turnering. I förra årets JVM tillät man 13 stycken – innan dess landade talet på 20 stycken.

För Sveriges del blir det en utmaning att ha tålamodet med sig och att fortsätta med ett offensivt tryck och att komma in på kassen, ungefär som Tre Kronors A-lag haft problem med mot Tjeckiens A-lag.

Kan man försvara sig?

Hur högt håller jag våra Juniorkronor i sådana fall?

Högst.

Det högsta. Kan inte nå en höjd ovanför denna hållning! Men det är av den patriotism som existerar hos mig och kärleken till sporten och min egen nation och alla de som ska kriga match efter match, minut för minut. Men nog om det!

Två skador som jag definitivt inte gillar då Jonas Johansson utgått tillsammans med Oliver Kylington.

Istället kommer Fredrik Bergvik (Frölunda) in i bilden samtidigt som backsidan är mer eller mindre klar.

Vad kommer den här truppen att prestera egentligen? Vad kommer det att landa någonstans? Gruppseger är svårtippat och kanske inte realistiskt med tanke på de fatala förberedelser som laget fått någorlunda resultat för.

5-2 mot Kanada och 10-5 mot USA.

Juniorkronorna kan göra mål … men inte försvara sig.

Eller?

Tur att man slipper USA och Kanada

Ryssland är dock den svåraste motståndaren i sin grupp och grabbarna måste börja tro på varandra. Att möta Kanada och USA är en också svår uppgift. Har alltid varit och kommer alltid att vara. Turen faller kanske in att man inte behöver möta båda dem under gruppspelsmatcherna?

Imorgon kväll smäller det däremot. JVM är här! Underbart!

Blir det seger mot Tjeckien?

Ja. Det tror jag.

Resultat: 5-2.

Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.