Damkronorna: Sista dagen i Uppsala

0

Dag 3 i Uppsala och 4 nationsturneringen för damer. Idag ska det avgöras i denna poängmässigt jämna turnering. Sverige , Finland och Ryssland står alla på 4 poäng inför dagens matcher.

Den första matchen för dagen spelas mellan Ryssland och Tyskland en match som Ryssland bör vinna med tanke på hur de har spelat hittills och att Tyskland förlorat sina matcher stort. Tyskland bjuder dock upp till hårt motstånd i första perioden och ryskorna ser lite trögstartade ut. Ryssland tar dock ledningen i pp efter dryga 9 minuter. Tyskorna ger sig inte och när när klockan står på 17.15 har man kvitterat, ett resultat som står sig perioden ut.
I den andra perioden har Ryskorna vaknat till och gör både 2-1 och 3-1 innan halva andra perioden är spelad. Tyskorna ger sig inte så lätt utan står emot de ryska anfallen bra. 3-1 står sig perioden ut.
I början av tredje perioden lägger Ryssland in en högre växel, ryskt klapp-klapp spel leder fram till 4-1 där Valeria Pavlova sätter pucken i öppen kasse. Tyskland ger sig dock inte så lätt utan reducerar till 2-4 när det återstår ca 6 minuter av matchen. När det står 18.16 på klockan gör dock Ryssland 5-2 och stänger matchen.

Ryssland vinner därmed turneringen eftersom det är inbördes möten som gäller och Ryssland vann ju sina matcher mot både Sverige och Finland dock med minsta möjliga marginal

Matchfakta
Tyskland-Ryssland 2-5 (1-1,0-2,1-2)
Målgörare
Tyskland:Bernadette Karpf,Laura Kluge
Ryssland: Inna Dyubanok 2,Valeria Pavlova 2,Tatiana Burina

—————

Efter matchen fick vi en pratstund med en av Rysslands bäste spelare  nr 18 Olga Sosina  som hade med sig Ekaterina Smolina som tolk så det blev som ett litet samtal med båda tjejerna.

Olga Sosina  är född 1992 och har spelat på landslagsnivå sedan 2008 varav tre av dessa är på juniornivå.
Olga berättar att hon började spela hockey när hon var 7 år, och hon spelat proffesionellt i åtta år.
Har du spelat med tjejer eller killar under dina första år?
”-Från det jag var 8 fram till jag var 13 år spelade jag i pojklag, efter det har jag spelat med damlag”
Finns det många damlag i Ryssland?
I ligan finns det 9 lag och det finns ungefär 800-900 registrerade spelare, tror jag, men det finns inte så många lag som har enbart flicklag.
Är det lätt för tjejer att börja spela hockey i Ryssland?
”-nej det är ganska svårt eftersom tjejhockey  ännu inte är så populärt i Ryssland”
Vad förväntar du dig av VM i Malmö?
Vi har ju inte spelat så mycket i Europa mot europeiska lag, men jag tror det blir en tuff turnering och vi siktar på medalj.

IMG_3394 IMG_3398

Olga Sosina                                                                      Ekaterina Smolina

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.