Damkronorna: Ryssland vinnare i fyrnationsturneringen

0

Dags för sista matchen i 4 nationsturneringen i Uppsala och den andra matchen som går av stapeln idag är kampen om andra platsen i turneringen mellan ärkerivalerna Sverige och Finland.

Matchfakta
Sverige-Finland 2-3  (1-0,0-2,1-1)
Målgörare
Sverige:Erika Grahm,Emilia Andersson
Finland: Jenni Hirikoski, Minnamari Tuominen,Rosa Lindstedt

Sverige får ett tidigt pp som man inte kan utnyttja trots några bra chanser. Finland drar på sig ytterligare en utvisning men inte heller denna ger någon för Sverige. Sverige tar sedan ledningen genom Erika Grahm som på egen hand tar sig igenom och sätter 1-0.  Strax efter drar  Sverige på sig en utvisning och Kim MartinHasson, som för dagen står i Sveriges mål, får göra några räddningar. I slutet av Sveriges utvisning bryter Alexandra Palm en passning på blå och skrinnar mot Finlands mål men blir upphakad i skottögonblicket. Sverige behåller ledningen perioden ut trots ytterligare utvisningar.
I början av andra perioden fortsätter Sverige att dra på sig utvisningar och Finland får under några sekunder spela 5 mot 3 man lyckas inte kvittera vid det tillfället men en stund senare sitter ändå 1-1 pucken när Finland spelar 5 mot 4. En puck som smiter in på Kim MartinHassons plockhandsida. Sverige har sedan en ypperlig chans att ta ledningen genom Lisa Hedengren som gör allt rätt men inte lyckas med att lyfta pucken över en liggande finländsk målvakt. Finland tar sedan ledningen efter 14.56, först räddar Sverige på mållinjen pucken går sedan ut till Finlands Minnamari Tuominen som prickskjuter 2-1 till Finland. Det är också ställningen efter två perioder.
Tredje perioden börjar också med utvisningar för Sveriges del men man lyckas stå emot Finlands powerplay. Sverige har också chanser bland annat så lyckats Pernilla Winberg stjäla pucken bakom Finlands mål, meeeen det är det där lilla lilla extra som fattas för att Sverige ska få in pucken. Sverige får sedan chans i 5 mot 3, Erika Grahm har nästan öppet mål men missar, i sekvensen efter så lyckas ändå Sverige kvittera genom Emilia Andersson och man är fortfarande i pp nu 5 mot 4. just när spelet började ordna till sig drar Sverige på sig ytterligare en utvisning. Men det mynnar ut i ett farligt anfall för Sverige där Emma Nordin står fri framför mål men skjuter i magen på målvakt. Finland etablerar sedan ett bra pp där pucken går som på ett snöre och Finland gör 3-2 genom Rosa Lindstedt när det återstår bara 1.40 av matchen. Sverige plockar sedan målvakt med 30 sekunder kvar men lyckas inte kvittera.matchen, liksom hela turneringen har präglats av mycket utvisningar och det är i dessa speciel teams som de flesta målen också tillkomit.

Ryssland vann alltså denna 4 nationsturnering, andra platsen i turneringen går till Finland genom vinsten idag mot Sverige som slutar trea. Det är dock jämna matcher mellan dessa tre lag som alla slutar med uddamålssegrar. Tyskland på fjärde plats har en bit kvar innan de kan utmana på allvar.

Sara Grahn fick pris som turneringens bästa målvakt och Olga Sosina,Ryssland, som vi fick en pratstund med efter deras match mot Tyskland fick  pris som turneringens bäste forward.

Efter matchen fick vi en pratstund med landslagsdebuterande Natalie Ferno som numera spelar i MoDo men som har fått  sin hockeyfostran i Flens HC via Södertälje SK

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.