Lövstrand: Återvändande Bäckman entledigar Karlsson?

0

Idag (läs: lördag) blev det officiellt att han, Mattias Bäckman, lämnar Detroit och Grand Rapid. Inget NHL-spel och hans speltid i AHL har – den senaste tiden – varit limiterad. Redaktör Lövstrand 2014

Just att Linköping kanske vill ha mer stabilitet på backsidan är en sak.

Men jag är nyfiket funderande på hur man gör med backsidan om det skulle bli en verklighet att Bäckman iklär sig nummer fem i SAAB Arena? Liknande sak har man redan hamnat i när Matheson fick lämna.

Dippar sker alltid!

I mångas uppfattning har backuppsättningen varit ett visst problem för Linköping.

Helt klart deras svagaste kort.

För fungerar inte backsidan kan målvaktssidan stiga åt sidan den också, för de matcher som jag har sett finns det inte mycket som målvakterna inte klarat av när backarna haft sina ”bra” matchdagar. Både David Rautio och Marcus Högberg har klarat av utmaningen väldigt väl och givit sin publik något att glädjas åt, även om det funnits några få dippar i formkurvan.

Men sådant sker… alltid!

Offensivt för offensivt

Enligt tidigare rykten är Linköping förstavalet för ”Bäckis” och visste vore det en fröjd att få honom till SHL än en gång – även om hans fjolårssäsong inte var den mest imponerande.

Statistiken ljuger aldrig.

Men spelmässigt saknades det mycket. Som jag ser det var fjolårets ändå hans ”hundår” i SHL – där det mesta gick snett.

Återstående problem! Vart och vem ska bort i detta pussel som är Linköpings HC:s backuppsättning?

Gustav Forsling försvinner – troligtvis – till JVM den här vintern och är tillbaka lagom efter trettonhelgen, förutsatt att Sverige spelar final. Vilket vi givetvis tror på. Eller hur?

Huruvida detta funkar för Gustav är ändå någonting som kommer att förstöra för Bäckman när han återkommer. Eller kanske inte alls. Det kommer med större sannolikhet att drabba någon annan back. Den som ligger sämst till i förhållande till antalet spelminuter är Anton Karlsson alternativt Carl Dahlström.

Men med tanke på Dahlströms framträdande och hur han agerat på isen finns det mycket som talar för att Anton kanske får det jobbigare efter JVM.

Lägg dessutom till det faktum att Bäckman är en offensiv back medan Dahlström kontra Karlsson inte är det.

Byte för byte och en offensiv back mot ännu en offensiv rimmar lättare än åt andra hållet.

 

Pucksnack.com har sökt Fredrik Emwall för en kommentar.

Stefan Lövstrand

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.