Damkronorna: Summering – Dag två i Uppsala

0

Andra dagen i 4-nationsturneringen i Uppsala.Den första matchen för dagen är Ryssland-Finland.

Matchfakta
Ryssland-Finland 4-3 OT (1-0,1-1,1-2,1-0)
Målgörare
Ryssland:Valeria Pavlova,Tatiana Burina,Olga Susina och Valeria Pavlova GWG
Finland:Anna Kilponen,Susanna Tapani, Michelle Karvinen

Det är jämn match mellan två lag som åker mycket skridskor och och bra på att leverera puck. Det blir också en jämn match där lagen följs åt målmässigt där Ryssland är det lag som tar ledningen och Finland får jaga men lyckas kvittera vid varje tillfälle. Det står 3-3 efter tre perioder och matchen går till förlängning. I förlängningen gör Rysslands Valeria Pavlova 4-3 efter 3 minuter. Ryssland har alltså vunnit båda sina matcher på övertid eller straffar så det blir en spännande fortsättning på turneringen.

Ryssland-Finland i 4 nationsturneringen i Uppsala 20/12-14

Ryssland-Finland i 4 nationsturneringen i Uppsala 20/12-14

________________________
Matchfakta
Sverige-Tyskland 3-0
Målgörare
Sverige:Pernilla Winberg, Lina Wester, Erica Uden-Johansson

Johanna Fällman i matchen mot Tyskland 20/12-14

Johanna Fällman i matchen mot Tyskland 20/12-14

Den andra matchen för dagen spelas mellan Sverige och Tyskland. Dessa två lag spelar också samma grupp i VM i Malmö.
Sverige tar kommandot från början och efter dryga 4 minuter tar Sverige ledningen genom Pernilla Winberg som får en passning på offensiv blå,skrinnar mot mål och sätter 1-0 till Sverige.  Efter ca 9 minuter drar Tyskland på sig en utvisning så Sverige spelar 5 mot 4 när man sedan drar på sig ytterligare en utvisning och Sverige får chansen att spela 5 mot 3 utökar man sin ledning till 2-0. Pucken tar en något konstig bana innan den letar sig in bakom Tysklands målvakt. Sist på pucken den här gången är Lina Wester. Efter 2-0 målet släpper man in Tyskland lite i matchen och Sara Grahn, som även idag vaktar Sveriges mål, får göra några bra räddningar. Sverige håller dock emot och perioden slutar 2-0.
En något trögare start från Sverige i den andra perioden men Sverige har ändå tagit greppet om spelet spar sig till fina målchanser men skotten är i vissa fall lite missriktade och man har också lite otur med puckar som studsar över klubbladet i skottögonblicket.sverige drar på sig några utvisningar och ger på det sättet chansen för Tyskland att komma in i matchen. Men trots hyfsat pp så lyckas inte Tyskland spräcka nollan och perioden slutar 0-0.
I början av tredje perioden får Sverige chans att spela powerplay och för det med den äran. Man får i gång ett snyggt pp och Erica Uden-Johansson sätter 3-0 i öppen bur efter förarbete av Lina Wester. Sverige drar på sig några onödiga utvisningar där Tyskland har chansen men Sverige är numret större och manövrerar ut Tyskorna så de kommer ur skottsektorn .Sverige får sedan chanser i pp och bokstavligen bombarderar Tysklands målvakt men det studsar lite hit och dit och tyskorna är också bra på att täcka skott. Tyskland får chansen i pp med halvminuten kvar men Sverige slår ifrån sig och vinner med 3-0.

Vi fick en pratstund med Sveriges förbundskapten Leif Bork

….och Sveriges målvakt Kim MartinHasson som inte ännu fått stå någon hel match i denna turnering, hon fick förtroendet i fredagens match när det var straffläggning dock

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.