Damkronorna: ”En god värdemätare inför VM”

0

Helgen innan jul har fyra lag samlats i Uppsala för en turnering som är en del av träningsuppläggningen inför VM. De fyra lag som deltar i denna turnering är Sverige, Finland, Tyskland och Ryssland.

Spelschema:

Fredag 19/12
Finland – Tyskland
Damkronorna – Ryssland

Lördag 20/12
Ryssland – Finland
Damkronorna – Tyskland

Söndag 21/12
Tyskland – Ryssland
Damkronorna – Finland

Om man blickar längre fram emot VM som kommer att spelas i Malmö 28/3-4/4-15 så kommer damerna att spela i Grupp B, samma grupp som Tyskland.

Finland och Ryssland spelar i Grupp A.

Damkronorna har som mål att ta medalj i sitt hemma-VM och att matchas mot dessa lag är en god värdemätare. Nu är det ju alltid så att det testas ordentligt i turneringarna innan så man kan kanske inte lägga alltför stor vikt vid resultaten . Men det kan ändå vara en god värdemätare och för att se hur de andra lagen matchar sina lag spelmässigt.

Den första matchen på fredagseftermiddagen spelas mellan Finland och Tyskland. Finland vinner med 6-1 efter periodsiffrorna 2-0,2-0,2-1.

Kvällsmatchen spelas mellan Sverige och Ryssland. Sverige matchar idag Sara Grahn i mål med Kim Martin på bänken. Ryskorna har bra fart från början och Grahn får göra några  svettiga ingripanden redan i början av matchen. Ryssland har bland annat ett skott i stolpen av  Olga Sosina Sverige kommer också igång bra och har bland annat ett skott strax utanför av Emma Nordin Sverige tar sedan ledningen genom lina Wester som gör en soloåkning och drar målvakten och sätter pucken mellan benen på målvakten.

Sverige för börja andra perioden med två efter varandra boxplay. Svenskorna krymper dock sin box så de snabba ryskorna får inte så stor chans till skott när Sverige spelar offervilligt och täcker skott. Ryskorna är starka, skridskoskickliga och skottvilliga så Sveriges försvar får jobba och gör det bra.

Det är tufft spel från båda håll vilket utmynnar i mycket utvisningar och i början av tredje perioden får Ryssland spela 4 mot 3 och då kvitterar man när perioden bara är 33 sekunder gammal. Det blir sedan något av ställningskrig där båda lagen har bra chanser att ta ledningen.

Ryssland tilldöms också en straff i slutet av tredje perioden och då byter man målvakt, in med Kim Martin-Hasson som räddar. Matchen går till övertid och straffar. Kim Martin-Hasson får då fortsatt strafförtroende men det är Ryssland som drar det längsta strået när man vinner på straffar.

4 nationsturnering 19-21/12-14

Fyrnationsturnering 19-21/12-14

Sverige gör en bra match och vi var naturligtvis lite nyfikna på landslagsdebuterande Natalie Ferno som är hockeyfostrad i ”våran” hemmaklubb Flens HC. Natalie fortsatte sedan sin hockeykarriär i SSK innan kom in på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och spelar således nu för MoDo. Natalie spelade med Pernilla Winberg och Jenni Assserholt och Natalie som är skridskoskickliga gjorde mycket bra ifrån sig.

från matchen Sverige-Ryssland 19/12-14

från matchen Sverige-Ryssland 19/12-14

Matchfakta fredagens matcher

Finland-Tyskland 6-1 (2-0,2-0,2-1)
Målgörare
Finland:Susanna Tapani,Minnamari Tuominen, Johanna Juutilainen,Saila Saari, Noora Tulus, Karolina, Rantamäki
Tyskland:Marie-Kristin Delarbe

Sverige-Ryssland 1-2 straffar (1-0,0-0,0-1,0-0,0-1)
Målgörare
Sverige:Lina Wester
Ryssland:Angelina Goncharenko, Elena Dergacheva GWG

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.