SHL: Modo knep extrapoängen

0

För Linköpings del blev det en tuff match under kvällen mot Modo. Motståndet spelade bra och gjorde det man skulle och en bra spelande målvakt gjorde att man knipa en uddamålsseger i övertid. – ”Tycker att Adam definitivt ska ha ett plus efter den här matchen”, sa tränare Anders Forsberg efter matchen.

Det var ett annat, mer självförtroendefyllt, Linköping som trädde ut på isen i matchen mot Modo. På liknande sätt – som mot Växjö – mötte man upp motståndarna och försökte ge sig själva en tidig ledning. 18 sekunder in hade första skottet kommit genom Daniel Rahimi, inte långt från att den letade sig in bakom Adam Reideborn.

MTV-kedjan som underhöll

Och det var Linköpings andrafemma (Micflikier-Taffe-Vrana) som stod för underhållningen i den första perioden.

Och det var i ett minutlångt byte snurrade man upp Modo-försvaret och skapade flertalet målchanser, mycket underhållning från den kedja som varit mest produktiv i LHC under höstsäsongen.

Men istället vändes blickarna för mycket bakåt och på puck när gästerna – genom Simon Önerud – kom fria efter lagkaptenen Samuel Påhlssons förarbete längs med högra tekningscirkeln gett med sig lite och pucken landade slutligen hos nämnde Önerud, och Modo fick en sen ledning i den första perioden.

Checkade hårdare

Modo svarade bra på det tryck Linköping fortsatte att bygga vidare i. Man lade kraft och energi på att ligga närmare motståndet och försöka checka ut i varje situation, vilket blev en katastrof i längden för Linköping.

Spelmässigt blev det något sämre p.g.a att LHC tappade sitt spel och blev trängda ut mot kanten många gånger och hade svårare att öppna upp spelet. Man tvingades till mycket skott utifrån och man fick inte igenom de passningar man ville ha inne i slottet.

Kändes det som att de kom närmare på er i den andra perioden?
Ja, lite så var det. De fick ett powerplay med sig där någonstans och energi av det troligtvis, sa LHC:s Gustav Forsling till Pucksnack.

Den sista perioden blev mer eller mindre en transportsträcka mot övertid när båda lagen misslyckades med att få någon utdelning med sig. Målvakten i Modo Adam Reideborn gjorde en bra insats och höll tätt mellan stolparna. Detsamma kan sägas om Rautio på sin kant, även om han hade betydligt mindre att göra än Modo-målvakten.

William Nylander fick göra det avgörande 2-1-målet.  Foto: Sophia Törnell, Pucksnack.com

William Nylander fick göra det avgörande 2-1-målet.
Foto: Sophia Törnell, Pucksnack.com

”Nyllet” avgjorde

I övertidsperioden blev William Nylander stor matchvinnare efter att ha prickskjutit in 2-1 efter bara 26 sekunders spel. Målet gjordes i spel fyra-mot-tre efter att Junland dragit på sig en utvisning sent i den tredje perioden.

Vad säger du om matchen överlag?
Jag tycker vi ändå gjorde en bra match. Kommer ut bra och startar på ett bra sätt. Vi får jobba in oss efter deras första mål och att de sedan har ett powerplay med sig i övertiden. Lite otur kan jag tycka, avslutar Forsling.

Stefan Lövstrand
SAAB Arena, Linköping

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.