SHL: Förödmjukande förlust för LHC

0

Ett energifyllt Växjö kom på besök till Linköping för att bryta sin svåra trend. Med rasande fart och ett blekt hemmalaget blev resan tämligen enkel under kvällen.

Det började kort och gott med att Linköping hade inledande målmöjligheter med Jakub Vrana som sköt precis utanför. Detta redan efter 18 sekunder. Hade man fått ledningen redan då hade säkert historien gått annorlunda till.

Men gästande Växjö blev de mer framgångsrika.

Redan efter tre sekunder in i deras första numerära överläge fick man trampa rakt in i slottet och panga in 1-0 genom Robert Rosén. Ett blekt försvar som inte visade upp sina bästa sida, snarare tvärtom.

Växjös match under hela kvällen

Istället blev det Växjös show för hela slanten.

Man trampade ifrån sina motståndare och uppvisningen från deras lag var helt klart godkänd med tanke på förutsättningarna. Deras förstakedja med Johansson, Rosén och Rahkshani var den bärande, även om mycket energi även kom från deras juniorer som fått plats i dagens trupp.

Linköping skapade dock sina möjligheter genom det spel man haft under säsongen och i SAAB Arena. Men det hjälpte inte. Individuella misstag gjorde det möjligt för en utökad ledning för Växjö och Marcus Högberg får ta på sig ansvaret när han släppte en returpuck ut i banan och Patrik Lundh rundar målvakten för 2-0 på resultattavlan. 3-0 kom i slutskedet av perioden med en friåkning utav Tuomas Kiiskinen med ett perfekt backhandavslut mot Högbergs bortre stolpe.

Man bytte målvakt inför den andra perioden som blev Linköpings chans att komma tillbaka. Utan någon utdelning i ett flertal numerära överlägen fick Växjö istället vända på steken med ytterligare ett mål i matchen innan periodvila. I numerärt överläge satte Nick Johnson spiken i kistan och sitt åttonde mål för säsongen till 4-0 för gästande Växjö.

Sex mål i baken

Linköpings spel stämde inte överens med målsättningen som tränare Hävelid sagt till SAAB Arenas publik innan nedsläpp. Att fortsätta köra på som vanligt.

Det syntes inte till överhuvudtaget.

Växjös spel var överglänsande bättre på de bitarna där man kom in mot målet och lyckades utnyttja sina målchanser. I den tredje perioden stängde man definitivt matchen med 5-0 och 6-0 innan man ens hunnit till periodens powerbreak. Stämningen gick inte att ta på – då den inte existerade.

Publiken lämnade arenan mer eller mindre efter det, även om många valde att sitta kvar och se färdigt matchen. En stabil seger för gästande Växjö denna afton.

Stefan Lövstrand
SAAB Arena, Linköping

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.