J20 SuperElit: Kräftgången fortsätter – LHC krossade Växjö

0

Enbart en vinst på de senaste fem matcherna, och för Växjö fortsatte kräftgången med en storförlust borta mot Linköping. Hemmalaget var aldrig hotade utan kunde skrinna ifrån med 5-0 efter 60 minuters spel.

Seg uppstart till målkalas

Matchen startade något trevande med hög forechecking från Växjös sida och Linköping hade väldigt svårt att hitta rätt dos för att komma igenom mittzonen. Någonting som märktes av i de kontringsförsök som gästerna ställde upp med.

Tillika dessa försök blev man kanske för giriga. Möjligheterna fanns men små detaljer avgjorde för Växjö, som t.ex. att passningarna inte satt på bladet och man kastade puckarna mot varandra utan att ha riktig adress på trissan. Det gjorde att Linköping fick ett flertal möjligheter att sticka upp och man får – lite oväntat – 1-0 med sig inledningsvis genom Daniel Håkansson efter att Växjömålvakten, Alfred Carlsson, lämnat en snöplig retur efter inledande räddning.

Man rullade vidare, men med en seg uppstart som skulle sedermera leda till ett målkalas.

Nästa mål kom inte förrän 16:18, där Gallo bröt sig loss och ordnade ett friläge som han gjorde allt rätt på. 2-0 till hemmalaget och något som var plötsligt för gästerna. Avslutningen av perioden blev början på en katastrof. Man släppte till i boxplay och Carlsson får lasta sig själv när Astley-Rydbergs skott smiter förbi vid närmsta stolpen till 3-0 för hemmalaget. Det målet föll i numerärt underläge för LHC.

Avrundning mot tredje

Mittperioden bjöd på mer aggressivt spel från Växjö, som blottade sig rejält. Dryga 10 minuter in i andra perioden kom 4-0, följt av 5-0 – bara tre minuter senare. LHC hade även två mål bortdömda under hela matchen – båda efter att Filip Rondahl varit siste man på pucken.

Växjös insats under kvällen kan skrivas som bedrövlig.

Man slarvade i små detaljer som blev direkt avgörande, framför allt fick passningsspelet dra det tunga lastet till varför man blottades kraftigt i egen zon. Linköping vann matchen med 5-0, där Daniel Håkansson blev tvåmålsskytt och laget säkrade en serieseger i J20 SuperElit Södra.

Stefan Lövstrand
Stångebro Ishall, Linköping

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.