CHL-recap: Luleå med storseger inför returen

0

Första kvartsfinalserien av CHL är avklarad och för de svenska lagen finns positiva inslag och några negativa!

Målrikt resultat!

Lukko Rauma – Luleå HF 2-5 (2-5)

Summering: För Luleå har frågetecken existerar under den pågående SHL-säsongen. Men inför kvartsfinalen mot hemmalaget Lukko vaknade laget till liv och storspelade i målskyttet. Trots underläge kom man tillbaka snabbt med tre snabba mål – alla organiserade av Kristian Näkyvä.

Man forcerade vidare med målskyttet och hela tiden verkade det som att Lukko aldrig vaknat under matchens gång. Man man slutligen med 2-5.

Returen: 9 december, COOP Norrbotten Arena.

Frölunda föll i första

IFK Helsingfors – Frölunda HC 2-1 (2-1)

Summering: Innan match pratade man om hur mycket bättre man skulle vara för att ha en chans mot Helsingfors. Istället blev det en överraskande chock och disciplinen fick lida pin för dagens insats. Mathis Olimb gick ut med skada och är ett frågetecken framöver. Han var laget enda målskytt medan Helsingfors nyckelspelare Tomas Zaborsky såg till att de kommer till Göteborg med ett måls marginal i returen.

Returen: 9 december, Scandinavium

Skellefteå vände och vann

Linköpings HC – Skellefteå AIK 1-2 (1-2)

Summering: Ett möte med lite exceptionell förväntan. Två starka lag från samma liga drabbade samman i det ”Sverigederby” som pratades om innan matchstart. Linköping öppnade tillställningen starkast med ett frilägesmål från Broc Littles klubba, och tog genast kommandot.

Skellefteå studsade däremot tillbaka relativt snabbt och man kvitterade snart också efter mål av Sebastian Aho, och senare ta ledningen genom Oskar Sundqvist efter en snygg fotbollsmanöver av Martin Sevc. Det resultatet håller sig sedan genom en tafatt match där inget lag verkar satsa framåt.

Returen: 9 december, Skellefteå Kraft Arena

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.