J18: Omgång 17 – den avgörande omgången

0

Det börjar dra ihop sig inför avslutningen av J18 Elit Södra där flera lag fortfarande har goda chanser att nå topp5 och en allsvensk plats efter jul och nyår. Imorgon torsdag spelas flera högintressanta matcher.

Topp3 klara?

Sett till nuvarande läge är det egentligen tre lag som alla mer eller mindre borde lyckas ta sig vidare till en fortsättning i allsvenskan och det även om man skulle tappa ett par poäng längs med vägen. Hv71 (39p), Linköping (38p) och Rögle (37p) har alla tre ett rätt stort hopp ner till jagande Malmö (31p), Frölunda (29p) samt Troja/Ljungby (29p) där de två förstnämnda i skrivande stund är på säker mark men det skiljer bara två poäng lagen mellan, Frölunda och Troja är det endast målskillnad som diffar, vilket Trojas Oskar Svanlund, lagets bästa poängplockare (11+12p) under säsongen, säger följande kring:

”Vi ska göra allt för att ta den platsen, och det tror jag att vi gör också!”

Botten & mellanlandet

Ser man till botten av tabellen är jumbon Mariestad (4p), Kungälv (10p), Tingsryd (11p) och Borås (14p) mer eller mindre borträknade även om chansen givetvis i praktiken ändå finns och då framför allt gällande Borås i första hand.

Växjö (24p) och Oskarshamn (22p) har hamnat i mellanlandet mellan botten och chansen till en fortsättning. Här finns möjligheten för båda lagen att ta sig vidare men det krävs stabilare poängplock än vad man lyckats med så här långt under säsongen och högst troligen hjälp av att något/några av lagen ovanför som tappar mer än vad de gjort tidigare.

Omgång 17 – den avgörande omgången

Mariestad – Kungälv
Troja – Rögle
Linköping – Borås
Växjö – Hv71
Tingsryd – Frölunda
Malmö – Oskarshamn

Troja kan vid en vinst mot Rögle ta extremt viktiga poäng i tabellen men man är i behov av hjälp från Tingsryd och Oskarshamn. Där sistnämnda kan påbörja en rejäl jakt om nu Frölunda och Malmö förlorar. Det samma gäller för Växjö om man lyckas besegra serieledarna Hv71 och ”rätt” lag förlorar.

Det känns lite som en avgörande omgång för fortsättningen som spelas imorgon torsdag. Antingen blir serien jämnare och ovissare inför fortsättningen eller så ökar poängen mellan de olika ”blocken”. Vinner dessutom topp3 lagen sina matcher vågar jag nog lova att alla de är klara för allsvenskt spel även om det är 15 poäng kvar att spela om.

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.