Reflektionen – inget nytt under solen!

3

När man slåss med drakarna får man vara beredd på att fly elden. Vet inte om det är ett ordspråk men lite där sätter jag fingret på det hela från ”fighten” med Växjö Lakers angående deras juniorverksamhet.

Nu kanske jag ska revidera ovanstående en aning då jag inte ser det som en fight på det sättet. Ser det hela mer som ett ”wake up call”.

Dessvärre slängdes väckarklockan i väggen under medias pådrag från igår så..

Alla vet att elitsatsning är tufft

Anledningen till att jag nu på nytt skriver i ämnet är för att förklara för alla som verkar missat att texten jag publicerade angående problemen i Växjös juniorverksamhet inte tar upp det faktum att spelare och föräldrar anser att själva satsningen i sig är för tuff. Alla jag pratat med är fullt på det klara sedan långt tidigare att ska man bli något inom hockeyvärlden så krävs 110% i allt man gör.

Texten berör att något är fel – något som inte är positivt och något som arbetas med under fel grunder och tvivelaktiga metoder inom föreningen. Något som så väl spelare och föräldrar är missnöjda med. Exakt samma gäng som också vet att det är tufft med elitsatsning och som dessutom vet att man måste ge allt och lite till samt vara beredd på obekväma situationer (inom rimliga nivåer!) längs med resans gång.

Att man i Växjö inte tar detta på allvar och låter verksamheten fortgå som tidigare är givetvis fruktansvärt tråkigt.

Assisterande tränare fått sparken

En sak jag inte tog upp under det så omdiskuterade inlägget var att assisterande tränaren i J18 fick lämna föreningen för ett tag sedan efter det att spelare tagit upp att han kränkt och mobbat spelare samt, enligt vittnen under en match mellan Växjö och Hv71, agerat likt en galen idiot mot sina egna spelare.

Den informationen kom dessvärre aldrig fram vilket så här i efterhand kan vara ytterst synd då media drog igång sina trupper fullt ut under gårdagen. Kanske hade det gett helheten en annan infallsvinkel. Något konkret man inom föreningen faktiskt vart tvungna att besvara kring och om.

Positiv feedback

Senaste dygnet har jag pratat med tidigare spelare och föräldrar samt fått mail/sms och samtal nästan oavbrutet i ämnet där man vill delge sina historier kring ämnet. Jag vill tillägga här att ingen, absolut ingen, av dessa kommunikationer har varit negativa mot mitt påstående. Tvärtemot!

Jag har en lista med namn, nummer och mailadresser till personer som vill delge ytterligare information i ämnet. Jag tar mer än gärna emot dessa så klart men vill samtidigt förklara att mitt mål med det tidigare inlägget och även denna reflektion är att få till en förändring. Jag brinner för ungdoms och juniorhockey oavsett lagfärger.

Med andra ord vill inte skada klubben på något sätt utan istället försöka få den att vakna till och se över sin verksamhet inom ämnet. Jag gillar verkligen Växjö Lakers kaxiga framgång – det är en stake och attityd i den som tilltalar mig rent personligen.

Dock så är det en enorm skillnad på kaxighet och stake kontra ren idioti!

Frilans skribent/fotograf. Driver juniorhockey.se samt fototjänsten Hockeyfoton.se. Tveka inte att kontakta mig via, mail | twitter | 070-282 01 04.

3 Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.