Tung förlust för Göteborg HC

 

På lördagseftermiddagen var det så dags för de båda topplagen i damernas division 1 södra att mötas. En viktig match då en förlust för Göteborg HC skulle innebära att det inte längre fanns någon chans för kval till riksserien.
Sist lagen möttes så vann HV71 med 3-0. En stor orsak till den segern var att Göteborg drog på sig många onödiga utvisningar och spenderade nästan en period med en mindre på isen.
Inför matchen hade det även tillkommit ett nyförvärv för Göteborg. Det är landslagsmeriterade Chanette Svensson som tar plats i truppen. Hon var med och tog en bronsmedalj i VM 2007.

Göteborgs nya förvärv.

Göteborgs nya förvärv.

Göteborg inleder trevande och verkar ha lite svårt att få passningarna att sitta där dom skall. Det verkade som om nerverna satt utanpå tröjorna i inledningen av perioden. Och som ett led i detta så hamnade Göteborg lite efter. Vilket i sin tur ledde till att tjejerna drog på sig utvisningar. Och där vinner man tyvärr inga matcher. I sitt andra powerplay så satt pucken lite snöpligt där. Totalt drog Göteborg på sig 5 utvisningar i den första perioden.

I periodpausen samlar tjejerna ihop sig och nu är det Hv71 som hamnar på efterkälken. Spelet flyter på bättre och passningarna hittar dit dom skall. Förutom att HV71 drar på sig tre utvisningar i den andra perioden så händer det inte så mycket. Spelet böljar fram och tillbaka med vassa chanser åt båda håll.

ALLGULIN

Tredje perioden skulle bli den bästa av de tre. Göteborg hittar ytterligare en växel att lägga in. Utvisningar blir det åt båda håll, men inget av lagen lyckas med att förvalta dom. Istället blir det Katelyn Kennedy som sitter in 2-0 för HV 71. Göteborg har flertalet chanser och borde fått med sig flera mål under den sista perioden. Och med 1:32 kvar på klockan så sitter reduceringen där. Göteborg lyfter fram sitt spel ytterligare, men det finns helt enkelt ingen tid kvar att göra kvitteringen på. Matchen slutar 1-2 till gästerna. Värt att notera var att det fanns nästan 300 personer på läktaren som gjorde sitt bästa för att heja fram sitt lag till seger.

//Stefan Karlsson, Pucksnack.com – Frölundaborg

1 kommentar

  1. Gött å se dig på läkataren som alltid Stefan. Du är en klippa som ställer upp varje match trots att det kanske inte går så bra som vi hade hoppats på. Men än är det inte klart, allt kan hända. Var hittar man alla dina fina foton från matcherna?
    /christer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.