SHL: Färjestad krigade hem tre poäng

0

Det bjöds på öppen ishockey, med mycket ytor och misstag från båda lagen, något som i slutändan gynnade hemmalaget som kunde kriga till sig tre friska poäng på hemmais mot Brynäs som därmed förlorat sju matcher i rad. 

Hemmalaget inledde starkast och förde matchen till en början, lite för tända då det blev en utvisning för hemmalaget efter blott 26 sekunder. Ett numerärt underläge som man tog sig igenom på ett mycket bra sätt.

1-0 satte Joakim Hillding efter att ha satt en styrning på Anssi Salmelas skott från blå, Salmela som inte nätat ännu för Färjestad stod dock för sin andra assist på sju matcher. Brynäs satte sedan upp ett högre tempo, resultatet 1-0 stod sig trots detta perioden ut.

Small direkt i andra

Det dröjde dock inte långt in i den andra perioden innan Brynäs hade kvitterat, Oscar Lindblom satte 1-1 efter ett välplacerat skott i Fredrik-Petterström-Wentzels vänstra kryss.

Färjestad replikerade dock direkt, Joakim Nygård kunde skyffla in pucken framför mål efter en tilltrasslad situation.

Färjestad blev sedan likt man har blivit under säsongen i dessa lägen, väldigt passiva. Brynäs tog över mer och mer, något som skulle straffa sig då Greg Scott kunde sätta 2-2 efter en bjudning av Fredrik-Petterson-Wentzel, skottet som kom ur en snäv vinkel såg inte otagbart ut för Färjestads keepern.

Gulas avgjorde i tredje

Färjestads semifinalhjälte från ifjol, Tjecken Milan Gulas skulle bli den stora hjälten då han påpassligt efter slarv av Brynässpelarna på egen blålinje kunde sno åt sig pucken och i friläget som följde sätta avgörande 3-2. Pucken gled sakta men säkert in i målet, ett mål som blev det avgörande.

Brynäs fick chansen i 6 mot 4, utan resultat efter att Rickard Wallin gjort ett mycket viktigt jobb i boxplay, Wallin som blivit viktig för värmlänningarna i just den spelformen.

Matchen slutade 3-2 till Färjestad.

/Niklas Kristiansen

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.