CHL: Recap: Succé för de svenska lagen!

1

Gårdagens åttondelar i CHL-slutspelet summerar den här delen. För de svenska lagen blev det en totalsuccé och en mirakulös inledning avslutning på uppehållet!

Linköpings sekundrysare!

Målglädje!  Foto: Sophia Törnell, Pucksnack.com

Målglädje!
Foto: Sophia Törnell, Pucksnack.com

LHC – Sparta 2-2 (4-3)

Summering: Ett fruktansvärt blekt LHC vaknade inte till liv i den avgörande matchen mot Sparta Prag. Gästerna tog snabbt ledningen och kvitterade serien genom Jaroslav Hlinka. Fortsättningen präglades av tafatt spel innan Linköping slutligen kvitterade till 1-1 och var återigen i avancemangsposition. En kort stund senare kom Sparta tillbaka och serien stod lika.

Men(!) med bara två(!) sekunder kvar på klockan hittade Jakob Micflikier en lös puck och skickade laget till kvartsfinal. En ofattbar sak som fick Sparta-spelarna att tappa fattningen – och humöret. Matchen avslutades direkt efter då ingen av Sparta-spelarna kände sig villiga att delta.

I kvartsfinalen möter man Skellefteå.

– Stefan Lövstrand

Skellefteå vände och vann

Skellefteå – JYP 4-2 OT/P (8-7)

Summering: JYP började bäst och SAIK var faktiskt riktigt dåliga första perioden. Andra perioden började det bli bättre men det var många utvisningar så det blev ganska hackigt i matchen. I tredje gick SAIK in stenhård. De lyckades med detta. Med 18 (!) sekunder kvar lyckades man få in kvitteringen i matchserien. En förlänging spelades men där hände det knappt något. Straffläggning fick avgöra där man var starkare och vinnande straff sattes av Lehtonen.

I kvartsfinalen möter man Linköping!

– Julia Bjers

Frölunda körde över Tappara

Tappara föll enkelt mot Frölunda i CHL. Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

Tappara föll enkelt mot Frölunda i CHL.
Foto: Stefan Karlsson, Pucksnack.com

Frölunda – Tappara 4-2 (9-3)

Summering: En rätt märklig tillställning i Scandinavium ikväll när Frölunda hade en 4-måls-ledning att bevara då Tappara kom på besök. Gästerna började matchen rätt vasst och hade några farliga lägen i öppningsminuterna, men när man drog på sig en utvisning efter bara 4 minuter skulle Frölundas sylvassa powerplay visa sig. Det tog bara dryga halvminuten innan Andreas Johnson hittade nätmaskorna bakom Juha Metsola i Tapparamålet och Frölunda tog taktpinnen direkt.

Tappara fortsatte att ösa på offensivt (när man nu behövde göra minst 5 mål) och var återigen nära vid flertalet lägen, men skärpan fanns inte alls i avsluten. Istället fick vi se en ordentligt usel defensiv utav gästerna och Frölunda kunde utöka till 2-0 när Pontus Widerström gav prov på grym ”hand-eye-teknik” och slog in en retur på volley.  Tappara skulle kämpa sig in i den tredje perioden och hade två möjligheter att reducera när Erik Gustafsson slarvat med puck i egen zon. Men Frölunda vann ganska ostört med 4-2 och är vidare till kvartsfinal med det totala resultatet 9-3.

I kvartsfinalen väntar IFK Helsingfors!

– Efraim Larsson

Magiska kvällen i Salzburg.

Salzburg – Luleå 5-8 (9-10)

Summering: Luleå inleder tveksamt och Salzburg äger första delen klart. Det smäller till på en gång och Salzburg känns massor bättre. Lite tröga, lite för runda och med för lite driv i både spel och passningar hos hemmalaget. Försvaret och även målvakten Daniel Larsson har sett bättre dagar. Man byter efter 3-0 målet målvakt och Joel Lassinantti kommer in. Trots underläge i matchen med 4-1 och totalt 8-3, så vägrar Luleå ge sig. Efter 7 minuter får Luleå utdelning och Stephen Dixon kan putta in 4-2 målet. Kort där efter stänker Per Ledin in 4-3. Här börja Salzburg svikta tydligt. Allting togs vidare till förlängning och straffar, där Niklas Fogström blev matchvinnaren.

Man vände på ett 4-2-underläge till vinst 9-10, och efter att ha förlorat första perioden i match två med 4-1 kommer den oväntade vändningen. Kalla det ”Miracle in Salzburg” om ni vill.

I kvartsfinalen möter man Lukko Rauma!

– Magnus Ström

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.