U18 Fyrnationsturnering: VIDEO! Sverige gjorde det man skulle!

0

Sverige klev in i turneringen efter förlust i genrepet mot USA med 4-3 och omgående studsade man tillbaka mot Schweiz i den andra av totalt sex matcher i den fyrnationsturnering för J18 som helgen 7 till 9 november spelas i Sundsvall. Sverige gjorde det man skulle, varken mer eller mindre.

DSC_0013

Foto: Adam Werner Fotograf: MaddeG, Pucksnack.com

Det började avvaktande för båda lagen men trots det kändes Sverige ändå strået vassare och även om den första perioden inte bjöd på någon ”wow” faktor bjöds man på bra målvaktsspel och böljande spel. Kort och gott juniorhockey. Sverige fick chansen i numerärt överläge och man visade direkt att man skulle hota och Schweiz målvakt, till vardags i Linköpings HC J20, Joren Van Pottelberghe fick visa hur bra han faktiskt är när Sverige pressade som mest. Med 35 sekunder från slutet tvingades han dock till slut kapitulera sedan Färjestads Joel Ek Eriksson smugit in från höger tekningscirkel där han nöp till direkt på pass från Philip Magnusson.

Det var något bättre fart från Sverige i den andra perioden. Man behöll initiativet och lyckades freda både sin egen zon och målvakt när Schweizarna försökte skapa något. Innan perioden var över utökade man på nytt till 2-0 sedan Philip Ahl skottat in returen från Van Pottelberghe.

Tidig reducering men Sverige samlade ihop sig!

DSC_0033

Foto: Firar segern Fotograf: MaddeG, Pucksnack.com

Schweiz inledde den tredje perioden bäst, mycket tack vare en tidig reducering som ställde Sverige något men den blågula lagmaskinen trampade igång maskineriet igen och kom tillbaka in i matchen igen, mycket tack vare två numerära överlägen. Trots att överlägena förblev mållösa skulle man komma att utöka till 3-1 genom mål av Philip Magnusson som spelats fram av Joel Ek Eriksson och Philip Ahl.

Schweiz fick en ny chans med två minuter kvar att spela och med plockad målvakt och två man mer på isen gjorde man ett sista försök att komma ikapp svenskarna men istället kunde Sveriges Lucas Carlsson med en chipning ur egen zon fastställa slutresultatet 4-1.

För komplett statistik från matchen: Swehockey
För bildspel från matchen, besök vår Fotosida. Vill ni använda bilderna, släng iväg ett mail till oss på: redaktionen@pucksnack.com

Vi träffade Sveriges Jacob Larsson och Oliver Erixon efter matchen. Så här summerar dom och berättar hur de tänker ladda om inför morgondagens möte med ”lillebror” Finland:

Nu väntar Finland imorgon för Sverige, matchstart kl 16:30. Schweiz möter Team USA redan kl 13:00.
Båda matcher visas på Livearena.com

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @Pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.