U18 Fyrnationsturnering: VIDEO! Finland föll tungt mot Team USA!

0

Finland åkte på en tung förlust mot Team USA i den första av sex matcher i den fyrnationsturnering för J18 som helgen 7 till 9 november spelas i Sundsvall. Det var aldrig något snack, USA dominerade från start till slut.

Detta var en match Team USA skulle vinna och även om man bjöd på en något trevande inledning tog man till slut tag i det. Man åkte skridskor, det var högt tempo i allt man gjorde och tillät egentligen inte Finland särskilt mycket den första perioden. Efter fem minuters spel öppnade Luke Kunin målskyttet för jänkarna och även om det bara gjordes ett mål i den först perioden visste man att Finland skulle få jobba idag.

DSC_0044

Foto: Luke Kunin, Team USA Fotograf: MaddeG, Pucksnack.com

Inledningen av den andra perioden rycktes sönder av finländska utvisningar vilket öppnade upp än mer för Team USA som fick gott om tid på sig att skapa lägena och snart hade man gjort två snabba mål innan Finland genom Jonne Tammela, med en man mindre på isen, till slut lyckades reducera till 1-3 och spräcka Michael Lackeys hittills hållna nolla. Trots ett klockrent skott i stolpen med fyra sekunder kvar av perioden kom Finland aldrig närmare utan när allt summerades i den tredje perioden hade USA gjort hela fem mål ytterligare där Warren Brendan med tre minuter kvar att spela fastställde matchens slutresultat 1-8.
Imorgon väntar Sverige för Finland medan USA matchar mot Schweiz.

För komplett matchstatistik: Swehockey
Se bildspel från matchen på vår Fotosida!

Hör Team USAs Luke Kunin summera matchen:

Jonne Tammela, Finland, om 1-8 förlusten:

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.