CHL: Recap: Åttondelsfinalerna, rond ett

0

Första omgången av CHL-slutspelet är avkunnat. För de svenska lagen blev det dubbel succé och dubbelt misslyckande. Linköping och Frölunda med bra slagläge för avancemang, medan Skellefteå och Luleå ligger bakom.

Sparta Prag – Linköping 1-2

SUMMERING: Linköping kom ut starkt emot tjeckerna, som inte verkade kunna ställa fram det spel man ville. Man skapade sina målchanser, men Marcus Högberg var omutbar. Gästerna tog ledningen efter Taffes framspelning till Micflikier i mitten av andra perioden. Man skulle även utöka ledningen till 2-0 innan hemmalaget vaknade till för stunden, och reducerade till 2-1. En sömnig match utan större spänning.

Retur: 11 november i SAAB Arena, Linköping.

Sparta Prag – Linköping 0-1 i matcher (1-2)

Tappara – Frölunda 1-5

SUMMERING: Frölunda körde totalt över sina motståndare i Tappara, som inte hade någonting alls att säga till om. Målen bara ramlade in och poängskörden för Frölundas Andreas Johnsson fortsätter, samtidigt som deras powerplay visar kontinuerlig frammarsch på europeisk mark. Markus Janmark och Mathis Olimb fick även dem göra mål tillsammans med Christian Bäckman.

Retur: 11 november i Scandinavium, Göteborg.

Tappara – Frölunda 0-1 i matcher (1-5)

JYP – Skellefteå AIK 5-4

SUMMERING: Inledningsvis visade Skellefteå prov på kunskap och den form som man skulle ta med sig från SHL. Men man slarvar kraftigt i egen zon och JYP dominerade under stora delar av matchen, och fick dessutom målen med sig. Det stod 5-1 inför den tredje perioden, innan Skellefteå skulle resa sig. Tre raka mål ställde allt på sin kant och man var på snudd att kvittera tillställningen. Men med bara ett mål upp till returen är förutsättningarna goda.

Retur: 11 november i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå.

JYP – Skellefteå AIK 1-0 i matcher (5-4)

Luleå – Red Bull Salzburg 2-4

SUMMERING: En mycket intressant match, där Luleå ställde ut skridskorna. Man utnyttjade inte sina målchanser och det kostade hårt. Även om man sköt flest skott på mål var man aldrig riktigt där, utan målvakten i Salzburg – Niko Hovinen – stod för en riktigt bra insats mot Norrbottenslaget. Mest ihågkomna scenen var när Chris Abbott utförde en ‘spearing’ på en motståndare, med en tvåminutersutvisning som åtgärd från domarteamet. Tungt läge inför returer som spelas nere i Salzburg och Österrike.

Retur: 11 november i Volkgarten, Salzburg.

Luleå – Red Bull Salzburg 0-1 i matcher (2-4)

– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.